kontakt@zajedno-moramo.rs

Zelenović: SNS strepi od pravde kakvu simboliše 6. oktobar

Predstavnici vlasti u ovoj kampanji sve više govore o petom i šestom oktobru. „Vlast se plaši, i treba da se plaši, onoga što simboliše 6. oktobar“, izjavio je Nebojša Zelenović, kopredsednik stranke Zajedno i kandidat za narodnog poslanika koalicije „Srbija protiv nasilja“.

„Plaše se zato što znaju da su krivi i da su doveli do toga da narod ne može da sastavi kraj sa krajem, da nemamo institucije, da nema pravde za običnog čoveka. Sve grabe i otimaju i zato je vreme da se jednom uspostavi pravda da bi moglo da se živi normalno“, rekao je Zelenović.

On dodaje da će nova vlast doneti Zakon o lustraciji i Zakon o tužilaštvu i tužilačkoj policiji i obezbediti primenu Zakona o poreklu imovine. „Pa da vidimo ko se i kako bogatio na račun naroda i ko je koristio svoje pozicije moći za sprečavanje rada institucija, a pre svega tužilaštva i sudova“, kaže Zelenović.

„Kriminalci predvode kolone koje idu na miting SNS-a, prete i prebijaju ljude koji kritikuju vlast ili koji neće da se sagnu pred njihovim investitorima, kupuju glasove i to nude kao budućnost omladini. Vreme je da vidimo šta je Novak Nedić radio sa mutavima, belivucima, rošavima i da li mu je to naredio Vučić ili ne. I da vidimo da li je Radojičić išao u Banjsku po svojoj ili po predsednikovoj pameti. A, bogami da se utvrdi i kako Đuka vršlja po sudovima i šta je sve Hrkalovićka počinila. I da Srbija sazna ko je naredio da se gaji marihuana u Jovanjici i čije su kuće izgrađene i garaže popunjene od tog novca“, izjavio je kopredsednik stranke Zajedno.

On veruje da će kada stanemo na put toj organizovanoj otimačini, koja se zove i korupcija, biti novca i za one projekte i infrastrukturne radove koji znače normalan život u 21. veku.

„Biće novca i za zdravstvo i za školstvo, za subvencije poljoprivredi, za rešavanje zagađenosti vazduha i vode, za kanalizaciju, za efikasnije grejanje, za plate i penzije – sve to je oteto građanima kroz kriminal i korupciju i zato SNS strepi od pravde kakvu simboliše 6. oktobar“, zaključio je Zelenović.

Go To Top
Skip to content