kontakt@zajedno-moramo.rs

Zelenović: Sila i pritisak građana koje zajedno iznosimo na ulice je jedino što ova vlast razume

Govoreći na tribini „Srbija, konačno, na dobrom putu“, koja je juče organizovana u Užicu, narodni poslanik i kopredsednik stranke Zajedno, Nebojša Zelenović, je rekao da ova vlast razume jedino masovne pritiske građana.

„Bez pritiska nećemo uspeti da ostvarimo naše ciljeve“, rekao je Zelenović i dodao da je siguran „da smo blizu da uspemo sa zahtevima“.

„Važno je da se taj pritisak dešava na miran i dostojanstven način kao što se sada dešava u Beogradu i celoj Srbiji. Imamo primere koji pokazuju da je to jedino na šta Vučić reaguje“, rekao je Zelenović.

On je podsetio da je Vučić već probao da zaustavi proteste sa klasičnim manipulacijama: „pa stalno pominje izbore pošto su mu oni dobar zaklon, probao je sa pritiscima na javne ličnosti i uvredama i pretnjama prema glumcima“.

„Parlament mu služi da vređa poslanike opozicije da bi demonstrirao silu i time odvratio ljude da ne dolaze na proteste. To su njegovi klasični vidovi manipulacije – ali oni više ne rade!“, dodaje Zelenović.

„Narodu se sve smučilo, ljudi su rekli dosta je! To nema više veze sa bilo kojom strankom, ovo je sada pitanje borbe za dostojanstven, pristojan i siguran život u Srbiji ovakva kakva je danas“, izjavio je Zelenović u Užicu.

On se osvrnuo i na to zašto veruje da su pritisci pravo rešenje.

„Poljoprivrednici su uspeli da se izbore za svoje zahteve nakon što su sedam dana blokirali puteve. Do privremenog zaustavljanja Rio Tinta je došlo nako što smo prvo organizovali blokade na šest, pa na dvanaest tačaka, pa je nakon incidenta na mostu u Šabcu to došlo do pedeset tačaka sa 37.000 ljudi. Ta vrsta snage, ta vrsta građanske sile i pritiska koje zajedno iznosimo je jedino što ova vlast razume“, zaključuje Zelenović.

Pored Nebojše Zelenovića, na tribini u Užicu su govorili Zdravko Ponoš, predsednik Pokreta Srbija centar (SRCE), i narodni poslanici – Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke i Đorđe Pavićević iz Zeleno-levog kluba Ne davimo Beograd.

Go To Top
Skip to content