kontakt@zajedno-moramo.rs

Zelenović: Prečistač otpadnih voda dobar primer nesposobnosti SNS-a

Grad Šabac poseduje najmodernije centralno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda koje je izgrađeno 2015. godine. Izgradnjom ovog postrojenja smanjen je negativan uticaj na stanovništvo i okolinu, a ta investicija je grad koštala 30 miliona evra.

Prečistač je funkcionisao sve do dolaska Srpske napredne stranke na vlast u Šapcu.

Nosilac liste „Šabac protiv nasilja“,  Nebojša Zelenović navodi da je postrojenje prestalo da radi zbog javašluka, nekoliko meseci nakon promene vlasti u Šapca.

„U izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda uloženo je 30 miliona evra. Na taj način grad je pokazao da je odgovoran prema građanima i prema životnoj sredini, te da teži za dostizanjem najviših standarda kvaliteta života. Danas je situacija drugačija, pa umesto čiste i prerađene vode u našu Savu se izlivaju fekalije. Ogromna i značajna investicija je obesmišljna, a sve zbog toga što ovim gradom upravljaju nestručna i nesposobna lica“.

On dodaje da je „Šabac bio primer dobre prakse jer su gradom upravljali odgovorni ljudi, ali da je to promenjeno nakon izbora 2020. godine. Pokazalo se da oni nisu sposobni da vode računa ni o onome što je pre njih izgrađeno, a jedan od primera jeste i ovo postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda. Čekić bi pokvarili! Em kradu, em su potpuno nesposobni i nestručni.”

Napominje da će se sve rešiti u korist građana 17. decembra, na izborima. “Zaustavićemo nasilje, korupciju, nestručnost i obezbediti normalan život“, zaključio je na kraju Zelenović.

Go To Top
Skip to content