kontakt@zajedno-moramo.rs

ZELENOVIĆ: Ovo nisu izbori!

Stranka Zajedno je donela odluku da ne učestvuje u tragikomičnom igrokazu, koji vlast naziva izborima, a zakazan je za 2. jun ove godine.

Neke stranke iz koalicije Srbija protiv nasilja, kao i neki lokalni odbori Zajedno , odlučili su drugačije. Svako od nas tvrdi da je odluku doneo u najboljoj veri da štiti interese građana.

Zajedno čvrsto stoji na stanovištu da učešće u ovoj farsi može da ima samo jednu posledicu – davanje oprosta štetočinskoj vlasti za epsku krađu izbora 17. decembra prošle godine. Lopove smo uhvatili i njihovo nepočinstvo dokazali. Za raskrinkavanje ovog kriminala, da ne bude smetnuto sa uma, mnogo je zaslužnija CRTA nego opozicione stranke. Onda je Evropski parlament žigosao lopuže svojom rezolucijom, a ODIHR je sastavio preporuke, koje su, u stvari, pravosnažna sudska presuda, koju treba primeniti protiv podivljalih vlastodržaca u Srbiji.

Proglas je, zatim, okupio celu opoziciju, dakle SPN i koaliciju NADA i svi zajedno smo potpisali dokument, pred licem cele javnosti Srbije  , da je zahtev za donošnje Ustavnog zakona, u stvari, izvršenje te pravosnažne presude ODIRH-a. Podsetiću, zahtevano je da svi izbori budu održani na jesen. To znači da lokalni izbori održani 17. decembra budu ponovljeni i održani istoga dana sa lokalnim izborima tamo gde ih zimus nije bilo. Pre toga, traženo je ovim  zahtevom, da mora biti donet i primenjen set zakona o biračkom spisku, prebivalištu, medijima i svemu drugom što je potrebno da bi preporuke ODIRH-a bile primenjene.

Toga trenutka Vučić je bio na kolenima.

Zajedno veruje da je neophodno uvažiti mišljenje brojnih hrabrih ljudi iz Proglasa, kao i pravnih stručnjaka koji su se bespoštedno borili za građane i njihova prava u prethodnim mesecima. Uvereni smo da je Proglas ubedio većinu od skoro milion građana, koji su glasali za SPN, da izađu na izbore 17. decembra. Tanasije Marinković, Sofija Mandić i Jovan Rajić  izrasli su u velike borce za normalan život u Srbiji.

Odluka da ne  saučestvujemo u organizovanom kriminalnom poduhvatu , koju vlast naziva izborima, je neprijatna, zbog toga što nije jedinstvena, ali je jedina moguća, kada je cilj pobeda nad zlom sa kojim se borimo. Učešće u predizbornoj laži će omogućiti Vučiću da se pridigne sa kolena, ali činjenicu da zemlju vodi u bespuće neće promeniti.

Sada je trenutak da se svi, koji imaju želju i volju da pobede, okupe i naprave konsenzus oko nove politike, koja će Srbiju uvrstiti među zemlje slobodnog sveta. To je zadatak koji imamo do 2. juna.

Dan posle može da bude početak kraja unutrašnje okupacije koju trpimo. To će se dogoditi ako shvatimo da smo ovo porobljavanje dozvolili nečinjenjem i pogrešnim odlukama.

Zajedno je sigurna u moć građana i veruje u hrabrost i volju odlučnih ljudi, sa kojima delimo uverenje da je zlo moguće zgaziti , a da ne treba učestvovati u ,,dekorisanju koncentracionog logora’’.

Sve koji dele naše poglede pozivamo da se uključe u pokret otpora koji će kriminalce razvlastiti i vratiti normalan život u našu zemlju.

– Nebojša Zelenović, kopredsednik stranke Zajedno

Go To Top
Skip to content