kontakt@zajedno-moramo.rs

Zelenović: Ovo je jedna lista za pobedu!

Na konferenciji za medije koja je održana danas ispred Narodne skupštine saopšteno je da je opozicija okupljena oko protesta „Srbija protiv nasilja“ postigla dogovor o zajedničkom nastupu na predsetojećim parlamentarnim, beogradskim i pokrajinskim izborima. Kopredsednik stranke Zajedno i narodni poslanik Nebojša Zelenović je tim povodom izjavio da je ovo jedna lista za pobedu.

„Ovo je jedna lista za pobedu! Zajedno imamo snagu da pobedimo režim, koji više od decenije uništava naše društvo“, rekao je Zelenović nakon objave o zajedničkom nastupu.

„Mi se ne borimo samo za to da opozicija ima više poslanika u Skupštini. Učinili smo sve kako bismo napravili jednu listu zato što se tako dolazi do jedinstva građana u borbi protiv nasilja. Svako u Srbiji sada ima razlog da izađe na izbore i da postane učesnik u velikoj narodnoj pobedi u borbi za normalan život“, izjavio je Zelenović.

On je dodao i da pobeda na izborima znači da će biti formirana nova Vlada koja će sve kriminalce poslati u zatvor, tamo gde im je i mesto.

„Vladu koja će zaustaviti krah naše ekonomije i obuzdati rast cena i inflaciju koja satire život ljudi u Srbiji. Obavezujemo se da će nova Vlada ispuniti zahteve protesta Srbija protiv nasilja. Momentalno ćemo izmeniti medijske zakone kako bi svako mogao da bude dobro informisani. Zajedno ćemo pobediti u borbi za Srbiju bez nasilja!“, saopštio je Zelenović.

Nosioci liste „Srbija protiv nasilja“ na republičkim izborima biće Miroslav Aleksić i Marinika Tepić, dok će prvi na listi biti Radomir Lazović. Na beogradskim izborima nosioci će biti Dobrica Veselinović i Vladimir Obradović koji će biti i kandidat za gradonačelnika, a prva na listi će biti Mila Popović. U Novom Sadu će biti naknadno saopšteno ko su nosioci liste za pokrajinske izbore.

Liste „Srbija protiv nasilja“ čini će: Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbija, Zeleno-levi front / Ne davimo Beograd, Srce, Ekološki ustanak, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana i stranka Zajedno.

Go To Top
Skip to content