kontakt@zajedno-moramo.rs

Zelenović: Netflix snima Narkos 2 u Srbiji?!

Prethodnih dana je javnost imala prilike da čuje nove informacije vezane za slučaj Jovanjica i indicije da je vlast upletena u održavanje ove plantaže marihuane i sprečavanje istražnih radnji. Kopredsednik stranke Zajedno i narodni poslanik Nebojša Zelenović smatra da predstavnici vlasti čine sve kako bi sprečili stvarnu istragu.

„Ako vlast nije upletena u Jovanjicu onda neka urade sve kako bismo saznali istinu. Sve što smo mogli prethodnih dana i preksinoć u Utisku nedelje da čujemo govori nam sasvim suprotno – visoki predstavnici vlasti, a pre svega Gašić i Vučić, čine sve kako bi sprečili stvarnu istragu“, rekao je Zelenović.

On je primetio da ceo slučaj podseća na popularne serije.

„Na šta sve to liči? Vlast kao da poziva Netflix da snima Narkos 2 u Srbiji. Dokle će vrh vlasti u Srbiji da šuruje sa kriminalcima, sprečava istrage i obmanjuje javnost, kada je i koji kriminal prolazio bez nasilja i koliko još tog nasilja SNS misli da naš narod treba da podnese da bi oni zadržavali svoje pozicije?“, pita se Zelenović.

Narodni poslanik je podsetio i da stručnjaci govore o milijardama evra vrednosti marihuane sa Jovanjice i umesto da se tužilaštvo, policija i sudovi pozabave tokovima tog novca vlast potencira progon inspektora koji su doveli do otkrivanja i hapšenja kriminalaca. „I ne samo da se Gašić i Vučić svojski trude da mute vodu i speru tragove nego sada prisustvujemo i kampanji pranja biorgafije Koluvije. Sve to nam govori da je u pitanju jedna dobro razrađena šema u kojoj se više ne zna ko je kome i šta dužan“, kaže Zelenović.

„I gde su te milijarde? Koliko je kumovskih mercedesa i lambordžinija kupila Jovanjica, koliko stanova i lokala. Vučić i Gašić se očigledno svojski trude da nikada to ne saznamo, da li se te informacije možda kriju u Kuluvijinom telefonu koji još nije otključan, što smo sinoć saznali?“, pita se Zelenović.

On podseća i da smo imali priliku da čujemo i da slične laboratorije za proizvodnju droge postoje i na Kosovu.

„Kako se naša vlast ponaša spram pitanja Kosova izgleda da su im bliže srcu te laboratorije i tamošnji kriminalci nego narod koji su prepustili stihiji“, rekao je Zelenović.

Kopredsednik stranke Zajedno se osvrnuo i na Koluvijin pokušaj da uživo u emisiji Utisak nedelje pere svoju biografiju.

„Zamislite on je rekao kako mu je neko ukrao koje kilo krastavaca i paradajza pa je morao da angažuje naoružane čuvare. Pa koliko je u Srbiji poštenih proizvođača kojima je neko uzeo kilo povrća. A koliko se tih ljudi dopisuje sa Gašićem? Niko, samo Koluvija, a ministar policije se pravda u Skupštini umesto da odmah podnese ostavku!“, zaključuje Zelenović.

Go To Top
Skip to content