kontakt@zajedno-moramo.rs

Zelenović: Martinović se izvinio svom šefu, ne i građanima koje je uvredio

Kopredsednik stranke Zajedno i narodni poslanik Nebojša Zelenović pred deseti protest „Srbija protiv nasilja“ osvrnuo se na izvinjenje ministra Martinovića nakon skandaloznih izjava kojima je uvredio sve ljude koji ne mogu ili ne žele da imaju decu.

„Izvinjenje koje nije izvinjenje. Da je Martinović zaista želeo da se izvine uradio bi to istog momenta kada mu je u Skupštini ukazano na grešku, međutim on je sedeo tamo i provocirao poslanike sve dok ga šef Aleksandar Vučić nije opozvao. A to izvinjenje koje je naknadno uputio je izvinjenje njegovom šefu zato što nije dobro obavio posao, to nije izvinjenje građanima koje je uvredio“, kaže Zelenović.

On smatra da se Martinović preigrao.

„Bilo je jasno da je poslat u Skupštinu kao teška mašinerija SNS-a, čovek koji već decenijama za svoje gazde ide okolo i grize bez pardona. Danima je Martinović vređao studente, iznosio privatne informacije iz života njihovih porodica, vređao je javne ličnosti, glumce, poslanike, a onda je preterao počevši da deli ljude na one sa decom i one bez dece“, podsetio je Zelenović.

„A koliko vlast ne zna za granice, govori i činjenica da su, dok je Martinović vređao ljude koji nemaju ili ne mogu da imaju decu, svi SNS poslanici aplaudirali, a predsednik Skupštine Orlić je opozicionim poslanicima delio opomene. To je sramotno i nažalost to je slika podržavanja i promovisanja nasilja koju ova vlast vredno crta već celu deceniju. To je ono protiv čega se bore građani na ulicama“, zaključio je Zelenović.

Kopredsednik stranke Zajedno je pozvao sve građane da i danas hrabo koračamo ulicama Beograda i ponovo kažemo da smo protiv nasilja, mržnje i podela i da želimo sigurno društvo i bolji život.

Go To Top
Skip to content