kontakt@zajedno-moramo.rs

Zelenović: Kako da budemo u sali kad nam privodite ljude po Srbiji?

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, je tokom današnjeg zasedanja Narodne skupštine u nekoliko navrata tokom svojih obraćanja prozivala narodnog poslanika i kopredsednika stranke Zajedno da nije prisutan u sali. Zelenović se pita kako da bude u sali dok stranačke aktiviste privode po gradovima Srbije?

„Kako da budemo u sali kad nam za to vreme privodite ljude po Srbiji?“, rekao je Zelenović.

Govoreći o današnjem privođenju aktiviste stranke Zajedno, Mladena Cvijetića, on je rekao da apeluje na vlast i državne organe da ne šire nasilje. „Ne igrajte se sa ljudima! Šta je sledeće, hoćete li privoditi opozicione aktiviste i u Nišu, Kragujevcu i drugim gradovima?“, rekao je Zelenović.

On se osvrnuo i na to da su poslanici većine u Skupštini juče napravili cirkus prateći upute svog šefa koji „ne da Gašića“.

„Predstavnici vlasti ne žele nikakav dijalog nego nastavljaju da prave igrokaz u Skupštini dok istovremeno to verbalno nasilje prenose na ulice. Međutim, građani neće nasesti na takve provokacije, siguran sam da ćemo i u subotu imati masovne mirne proteste u četiri najveća grada u Srbiji. Sasvim je jasno da vlast nema nikakav odgovor na zajedništvo i solidarnost koje ljudi na ulicama pokazuju iz nedelje u nedelju. Jedino što SNS zna da radi u tim situacijama jeste još nasilja, mržnje i podela – više niko to ne želi da trpi!“, zaključuje Zelenović.

Go To Top
Skip to content