kontakt@zajedno-moramo.rs

Zelenović: Građani najviše pozdravljaju zahtev za ukidanjem televizija Pink i Hepi

Željko Mitrović je juče najavio određene promene u programskoj šemi svoje televizije Pink i mogućnost prestanka emitovanja rijalitija. Ipak, građani su pokazali da jasno stoje iza zahteva za ukidanjem televizija Pink i Hepi i ne zadovoljavaju se blagim promenama.

„Mi smo kao poslanici opozicije predložili niz zahteva, a na protestima se jasno moglo čuti da građani najviše pozdravljaju zahtev za ukidanjem televizija Pink i Hepi. Najvećem delu naše populacije je potpuno jasno da su te televizije bastioni nasilja, mržnje i podela koje ova vlast stvara i koristi za svoje političke i ekonomske interese. Tome moramo stati na put“, rekao je Nebojša Zelenović, narodni poslanik i kopredsednik stranke Zajedno.

On objašnjava da su javne frekvencije koje koriste ovi mediji javno vlasništvo i ne smeju se koristiti protiv građana ove zemlje čemu svedočimo decenijama.

„Da REM radi svoj posao svima bi bilo jasno da ove televizije ne zadovoljavaju ni minimum onoga što je javni interes u medijima – zato je vreme da ih uklonimo iz našeg javnog prostora“, kaže Zelenović, koji dodaje: „Nažalost tog javnog interesa nema ni na RTS-u koji ponovo ignoriše masovno nezadovoljstvo građana i pokušava da sakrije od javnosti društvene promene koje se dešavaju“.

„Medijskim tajkunima kakav je Željko Mitrović je dozvoljeno da se na račun javnih subvencija, eksploatisanja radnika i radnica i držanja ljudi ko životinja u cirkusima u rijalitijima basnoslovno bogate i usput seju zlo, mržnju i podele. Svima je jasno da to tako više ne može i da smo pretrpeli dovoljno štete kao društvo od tog bahatog pojedinca“, izjavio je Zelenović.

„Nećemo dozvoliti da se ove trovačnice ponovo izvuku malim promenama u svojim programskim šemama, zato svi treba ponovo masovno da u petak dođu u Beograd na protest ispred Narodne skupštine kako bismo im ponovo rekli da je vreme da nestanu iz našeg medijskog prostora. Sve treba da stane kako bismo njima stali na put“, zaključuje Zelenović.

Go To Top
Skip to content