kontakt@zajedno-moramo.rs

Zbog situacije u državi Odbor za privredu mora biti u stalnom zasedanju

Nebojša Zelenović, narodni poslanik kopredsednik stranke ZAJEDNO, na prvoj sednici Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku poručio je da taj odbor mora biti u stalnom zasedanju zbog trenutne krize.

“To znači, ide sad grejna seznona, očigledno vidimo da to poskupljenje struje je evidentno ostavilo određene posledice i ostaviće i na stanovništvo i na privredu”, rekao je Zelenović.

Voleli bismo da pričamo o tim posledicama, voleli bismo da pričamo i o uzrocima.

“Vi svi znate kako se formira cena struje i bilo kog drugog energenta na tržištu. Postoji određena metodologija, u toj metodologiji određene stvari koje su vezane za funkcionisanje našeg energetskog sistema se nisu promenile, a ipak imamo povećanje cene. Onda bismo voleli da razgovaramo o odgovornosti”, istakao je Zelenović.

Takođe je važno videti i kako povećanje cena u raznim segmentima utiče na našu privredu.

“Da li naši građani koji rade i koji su zaposleni u preduzećima mogu da strahuju? Da li spotoji opravdana bojazan da će neki ljudi ostati bez posla? Ako postoji, kakva je strategija povodom toga, ili ako ne postoji onda još bolje da dobiju takve potvrde i čvrste garancije”, poručio je Zelenović.

Nadležni iz ministarstava i Vlade trebalo bi da što pre da daju odgovore na ta pitanja.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content