kontakt@zajedno-moramo.rs

Zajedno za Šabac: Zašto SNS zloupotrebljava korisnike Gerontološkog centra zarad kontramitinga?

Gradski odbor stranke Zajedno u Šapcu obraća se direktno Živanu Bajiću i Aleksandru Pajiću sa podsećanjem da građani ovog grada vrlo dobro znaju da: “Zlostavljanje starijih osoba jeste pojedinačni ili ponovljeni čin akcije ili uzdržavanja od delovanja koji se događa u međuljudskom odnosu zasnovanom na poverenju, a koji izaziva bol ili uznemirenje starije osobe.” (Svetska zdravstvena organizacija 2002).

“Nasilnik može biti partner, član porodice, rođak, prijatelj, komšija, profesionalac u socijalnoj i zdravstvenoj zaštiti, zaposlen u ustanovi za smeštaj starijih ili stranac.”

Nakon ovakvog uvoda čini nam se najlogičnije pitanje šta se to dešava u Gerontološkom centru Šabac.

Da li je moguće da stariji sugrađani zaista treba da budu korišćeni kao dekor 26.5. na najavljenom mitingu SNSa u Beogradu kako bi se Aleksandar Pajić i Živan Bajić dodvorili predsedniku Aleksandru Vučiću?

Da li su tačne tvrdnje da im je taj miting predstavljen kao jednodnevni izlet?

Ko se usuđuje da koristi ljude na tako bezočan i ponižavajući način?

Zar je cena dokazivanja (ne)moći tolika da se ljudi koriste bez razmišljanja o posledicama po njihovo psihofizičko zdravlje?
Izražavamo najveću zabrinutost za bezbednost naših starijih sugrađana koji sa puno poverenja svoj život provode u ustanovi koja ih, može biti, koristi na najmanipulativniji način. Još jednom je pokazano kako predstavnici Srpske napredne stranke ne biraju sredstva i vidove agresije ne bi li ispunili svoje partijske zadatke, jer sa vođenjem grada ili države oni nemaju nikakve veze.

Go To Top
Skip to content