kontakt@zajedno-moramo.rs

Zajedno za Novi Sad: Skuplja karta nije rešenje

Gradski odbor stranke Zajedno u Novom Sadu zahteva ukidanje odluke o poskupljenju cene prevoza u tom gradu i traži uvođenje besplatnog javnog prevoza.

„Podsećamo građane da je gradonačelnik Novog Sada, već nekoliko puta do sada, najavio poskupljenje karte sa sadašnjih 65 dinara na 100 dinara (što je oko 60% više). Cena karte u Novom Sadu biće duplo skuplja od cene karte u Beogradu“, navodi se u saopštenju.

Iz stranke Zajedno kažu da JGSP godinama unazad posluje u minusu i pruža nekvalitetnu uslugu građanima te da se poskupljenjem karte ne rešavaju problemi vozača i putnika.

Zajedno za Novi Sad se od svog osnivanja zalaže za besplatan javni prevoz.

„Besplatnim javnim prevozom više ne gubimo vreme dok čekamo da se karte otkucaju, pružamo značajnu ekonomsku olakšicu građanima i stimulišemo frekventnost autobusa. Ovo je takođe olakšica i za vozače koji su izuzetno malo plaćeni da bi obavljali i funkciju konduktera“, stoji u saopštenju.

Stranka Zajedno zahteva ukidanje ove besmislene odluke kojom se problemi samo produbljuju, a ništa suštinski ne rešava.

Pokrenućemo i onlajn peticiju koju mogu potpisati građani i građanke Novog Sada.

Iz Zajedno za Novi Sad podsećaju da su pre samo nekoliko meseci, zajedno sa građanima, vratili ukinute polaske javnog prevoza što je pokazatelj da se pritisak i upornost isplate.

Go To Top
Skip to content