kontakt@zajedno-moramo.rs

ZAJEDNO za dobar i dostojanstven život

Predstavnici autentične zeleno-leve političke stranke ZAJEDNO jučerašnji dan proveli su na Gazeli, zajedno sa obespravljenim radnicima kragujevačkog „Fijata“, koje su država i investitor ostavili na cedilu.

Kao i do sada, uvek smo tu i bićemo rame uz rame sa svim građanima i radnicima koji trpe nepravdu. Radnička prava u Srbiji moraju se poštovati, a svi radnici i radnice moraju da žive dostojanstveno od svog rada.

Dužnost je države da zaštiti svoje građane i radnike, a pogotovo ako ima trećinu vlasništva u kompaniji i za koju je izdvojeno skoro 50 miliona evra subvencija.

Kada je država urušena i privatizovana od strane korumpirane vlasti, kada su ljudi sabijeni u ćošak, uslovljeni, ucenjeni i obespravljeni, jedina institucija koja funkcioniše je ulica i Gazela.

Kao što smo i obećali, kroz parlament, ali i na ulici ćemo se zajedno sa građanima boriti za prava svih, sve dok ne vidimo leđa ovoj korumpiranoj vlasti koja je privatizovala svaku instituciju i dok ne izgradimo pravnu državu, koja će čuvati javna dobra i poštovati sva prava svojih građana i radnika.

Solidarnost svih u ovakvim situacijama je potrebna. Danas su to radnici „Fijata“, a već sutra može biti bilo ko drugi. Niko ne sme da bude uslovljen i ostavljen bez posla.

U ovom osiromašenom i podeljenom društvu, za bolji, zdraviji i dostojanstven život možemo se izboriti samo ZAJEDNO!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content