kontakt@zajedno-moramo.rs

Zajedno osuđuje napad na građane i narodne poslanike u Žagubici

Kopredsednik stranke Zajedno i narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta napadnut je danas od strane predsednika opštine Žagubica Safeta Pavlovića i naoružanog privatnog obezbeđenja. Predsednik opštine Žagubica je, ovog puta uz pomoć vođe Levijatana Pavla Bihaljija, ponovo ušao u obračun sa ekološkim aktivistima i predstavnicima opozicije zbog protesa, koji je organizovan zbog najavljenog otvaranja rudnika i kao podrška aktivisti Milosavljeviću.

Kako je Jovanović ispričao, napadnut je s leđa u zgradi opštine Žagubica kada je privatno obezbeđenje pokušalo da, narodnoj poslanici stranke Zajedno, Danijeli Nestorović oduzme mobilni telefon kojim je pokušala da snimi nasilničko ponašanje.

Stranka Zajedno najoštrije osuđuje nasilje nad narodnim poslanicima, kao i nad svim građanima koji su se danas okupili ispred zgrade opštine Žagubice u želji da iskažu svoje nezadovoljstvo povodom najavljenog otvaranja rudnika.

Osim što će morati da objašnjava svoje nasilničko ponašanje i angažovanje privatnih naoružanih batinaša, Safet Pavlović će morati da objasni i svesrdnu podršku lažnog borca za prava životinja Pavla Bihaljija. Ovaj nasilnik je još jednom pokazao da niti brani prava životinja niti životnu sredinu već da je jurišnik koji je uvek na strani suprotno od naroda. Stranka Zajedno poziva da se rad pokreta Levijatan koji predvodi Bihalji zabrani pošto rade na štetu naroda u Srbiji i protiv svih prava.

Kao što smo danas stajali uz ekološke aktiviste tako će članovi i aktivisti stranke Zajedno nastaviti da budu uz svoj narod bilo da se radi o odbrani prava na zdravu životnu sredinu ili veća socijalna, radna i ljudska prava.

Go To Top
Skip to content