kontakt@zajedno-moramo.rs

Zajedno: Odmah uhapsiti napadača na novinara Dragoslavića

Novinar Foneta Marko Dragoslavić je sinoć, izveštavajući sa protesta, bio napadnut sa leđa i pretrpeo je nasline povrede, udarce pesnicama u slepoočnicu, što je rezultovalo nagnječenjem kranijuma.

Jasno je da je fizički napad na Marka motivisan time što je profesionalno obavljao svoju dužnost i što je zabeležio ono što ovim nasilnicima u crnim jaknama nije odgovaralo da bude snimljeno.

Marko je novinar koji neumorno i bez straha, a vrlo profesionalno, izveštava sa svih skupova, protesta i gradskih dešavanja i koji uvek pronalazi načine da snimi i zabeleži ono što ni njegovim iskusnijim kolegama ne polazi za rukom. Ovo je drugi napad na njega u proteklih par nedelja.

Zahtevamo da policija hitno identifikuje počinioca i eventualne pomagače u ovom krivičnom delu protiv novinara i uhapsi ih. Svi mi koji smo učestvovali u brojnim protestima, pogotovo protiv Rio Tinta, znamo da policija ima mehanizme brzog prepoznavanja, jer su brojni policajci u civilu uvek raspoređeni na svim događajima i snimaju svaki korak protestanata.

Ovo kriminalno divljanje protiv novinara je rezultat neobuzdane atmosfere u društvu, međutim, ona je godinama stvarana jer se nasilje, kao i pretnje novinarima, nisu sankcionisale već su postale naša svakodnevica.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content