kontakt@zajedno-moramo.rs

Zajedno Niš: Zahtevamo da se radnicima JKP „Tržnica“ Niš HITNO isplate zarade, a da rukovodstvo podnese ostavke i snosi odgovornost

Radnici JKP „Tržnica“ iz Niša nisu primili platu unazad nekoliko meseci. Zaposleni su krajem avgusta od rukovodstva dobili obaveštenje da zarade neće biti, zbog „finansijskih poteškoća“.

JKP „Tržnica“ upravlja sa 15 zelenih pijaca u Nišu, a zakupnina tezge na godišnjem nivou je blizu 200 hiljada dinara. Uz to, preduzeće poseduje veliki broj lokala i magacinskih prostora koji se izdaje.

Pored dnevnog i mesečnog priliva novca, ovo preduzeće je nesposobnim poslovanjem naprednjačkog rukovodstva došlo u situaciju da nema novca da radnicima isplati zarade, a kako nezvanično saznajemo, predstavnici vlasti u Skupštini Grada Niša pripremaju se da dokapitalizuju ovo preduzeće, što znači da će se štete koje su naneli naprednjački kadrovi pokrivati iz džepa svih građana Niša.

Tržnica nije jedini primer i većina njih iz godine u godinu posluje sa gubicima, koji se nadoknađuju iz gradskog budžeta, direktori su uglavnom na funckijama V.D. i niko nikada nije snosio odgovornost.

Zahtevamo da se radnicima HITNO isplate zaostale zarade, a da rukovodstvo koje je dovelo preduzeće u ovakvu situaciju snosi odgovornost i podnese ostavke. Takođe zahtevamo reviziju finansijskog poslovanja ovog preduzeća kako bismo utvrdili gde je nestao novac.

Razaranje javnih preduzeća u Nišu, koje traje već deceniju naprednjačke vlasti, mora da se zaustavi!

Go To Top
Skip to content