kontakt@zajedno-moramo.rs

Zajedno: Najoštrije osuđujemo današnju upotrebu sile na severu Kosova i Metohije

Najoštrije osuđujemo današnju upotrebu sile od strane vlasti u Prištini, u opštinama na severu Kosova i Metohije. Nametanje lokalnih uprava mimo volje građana je nerazumno i opasno. Današnje nasilne policijske akcije siguran su put ka zatvaranju mogućnosti da bude postignut dogovor o trajnom miru i stabilnosti.

Što se interesa građana Srbije i naše države tiče, svakoga dana smo u sve nepovoljnijem položaju. Prošle jeseni su Srbi bili deo policije, sudova i lokalnih institucija na Kosovu i Metohiji, a danas mogu samo da manifestuju svoje nezadovoljstvo na ulici, rizikujući živote.

Cilj Srbije treba da bude politički dogovor, koji će garantovati interese naše države i građana, kao i interese svih entiteta na Zapadnom Balkanu i svakog čoveka koji u regionu živi. Veliki dogovor treba da nas dovede do Evropske zajednice Zapadnog Balkana (EZZB), koji će biti jedinstven ekonomski prostor za više od dvadeset miliona ljudi. EZZB je najbrži put da svi zajedno postanemo punopravni deo Evropske unije.

Bez perspektive dobrog života nema trajnog mira i stabilnosti. Potrošili smo više od jedne decenije i sada je vreme za promene. Vlast koja u Srbiji deli narod, a neistomišljenike naziva hijenama i lešinarima, nije sposobna da napravi veliki istorijski iskorak, koji će našu zemlju uvrstiti u porodicu razvijenih evropskih država. Što do promena pre dođe, to će za svakog građanina i građanku Srbije biti bolje.

Foto: Kosovo Online/ Screenshot

Go To Top
Skip to content