kontakt@zajedno-moramo.rs

ZAJEDNO I DS U AUSTRIJSKOM PARLAMENTU: Sesija o krađi izbora u Srbiji

Danas je u Austrijskom parlamentu održana sesija povodom velike izborne krađe koja se desila u Srbiji.

Tim povodom kopredsednik Zajedno Nebojša Zelenović je izjavio da ,,Preko izborne krađe u Srbiji se ne može preći tek tako, jer bi svaka dalja politička borba demokratskim sredstvima potpuno izgubila smisao. Režim svim silama pokušava da skrene pažnju na druge teme, da se ponašaju kao da nisu uhvaćeni u krađi i da simuliraju redovan politički život. Na nama je da učinimo sve što možemo, da odemo na svaku relevantnu adresu, kako bi zahtevali odgovornost i sprečili izborne krađe na narednim izborima, jer režim od prevare neće dobrovoljno odustati”.

Bez slobodnih izbora nema uređene države, a bez uređene države nema normalnog života. Čvrsto verujem da građani Srbije zaslužuju normalan život i da će se za to izboriti na prvim slobodnim izborima -iz Beča je poručio Zelenović.

Potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakic je povodom organizovane sesije u parlamentu Austrije izjavila: “Dobar deo naše javnosti se zbog spina režimskih medija često pita zašto predstavnici opozicije odlaze u države EU da pričaju o izbornoj krađi u Srbiji. Odgovor je jednostavan, zato što su to i naše institucije. Mi smo te institucije priznale za naše kada smo postali kandidat za prijem u EU. Mi imamo pravo na slobodne izbore, kao što ga imaju i građani EU”.

Go To Top
Skip to content