kontakt@zajedno-moramo.rs

Zajedno: Dvorac Željka Mitrovića simbol sile i bahatosti!

Ispred dvorca Željka Mitrovića od 6000 hiljada kvadrata na Topčidarskoj zvezdi članovi stranke Zajedno su danas upoznali javnost sa ilegalnom gradnjom ovog zdanja i pozvali građevinsku inspekciju da obustavi ovu nasilnu gradnju.

Danas smo krenuli u skupštinu, a završili smo ispred dvorca Željka Mitrovića koji je veličine Narodne skupštine, a koji sam Mitrović naziva „Hram Svetog Žeksa“. Ova ilegalna građevina od 6000 hiljada kvadrata je izgrađena na mestu predratne vile koja je bila pod zaštitom države, a Zavod za zaštitu spomenika Beograda ponovo nije reagovao na rušenje kulturno-istorijskog nasleđa.

Investitor Željko Mitrović je zloupotrebio informaciju i na osnovu toga je dobio 6000 hiljada kvadrata od kojih 3000 podzemnih na koje nije platio odgovarajuću taksu. Menjani su urbanistički uslovi da bi se izašlo u susret medijskom tajkunu bliskom vlasti koji zida ovo ruglo na Topčiderskoj zvezdi. „Ovo je klasičan primer kriminalne gradnje uz ustupke povlašćenim investitorima“ izjavila je Slađana Stojisavljević građevinska inspektorka, članica stranke Zajedno.

„Mi se nalazimo ispred simbola sile i bahatosti, nalazimo se ispred kuće koja je stečena tako što smo mi svi građani Srbije dali nekom frekvenciju, a onda je on zloupotrebio. Nemam nikakv problem sa privatnom imovinom, ali ona mora biti stečena po zakonu!“ – izjavio je narodni poslanik, kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović.

„Svi građani kada budu krenuli u subotu protestnu šetnju ka Pinku treba da vide ovo zdanje i da postave pitanje sebi i ovom društvu: kako smo mi dozvolili ovo nasilje?! Kako neko ko otima javno dobro i bogati se može da se podseva svim građanima?“, rekao je Zelenović

Go To Top
Skip to content