kontakt@zajedno-moramo.rs

Vojvođanski odbor Zajedno: u Šidu prete roditeljima zbog korišćenja udžbenika fondacije Alek Kavčić

Vojvođanski odbor stranke Zajedno! je najoštrije osudio pokušaje zastrašivanja roditelja, čija deca koriste udžbenike fondacije Alek Kavčić u Šidu.

Nakon saznanja da deo dece odeljenja 2-2, u Osnovnoj školi ,,Sremski front” u Šidu, koriste udžbenike fondacije Alek Kavčić, umesto udžbenika Logos-a, učiteljicama se preti disciplinskom kaznom, a roditeljima Centrom za socijalni rad. Važno je naglasiti da je ovo odeljenje i prošle školske godine koristilo udžbenike Fondacije Alek Kavčić, dok bi po kompleti novih knjiga Logos-a morali da izdvoje oko 12.000 dinara.

Ovakvo ponašanje smatramo apsurdnim i nedopustivim. Znanje nije i ne sme biti roba kojom će da se trguje. Zahtevamo od opštine Šid, ali i svih drugih gradova i opština u Vojvodini i Srbiji da obezbede deci besplatne udžbenike jer obrazovanje naših najmlađih mora sa bude kvalitetno, širokodostupno i besplatno. 

Apelujemo na šidske naprednjake da pod hitno obustave progon učiteljica i roditelja čija deca koriste besplatne udžbenike, jer nećemo dozvoliti dalje maltretiranje ovih ljudi.

Obaveštenje koje su dobili učitelji i nastavnici
Go To Top
Skip to content