kontakt@zajedno-moramo.rs

Vlast u Nišu prema mostovima se odnosi kao u filmu „Ko to tamo peva?“

Naprednjačka vlast u Nišu ne samo da ne ume da rešava probleme, već svojim nečinjenjem i nesposobnošću često izaziva nove. Dok se u Nišu od pojedinih mostova pravi kičeraj, drugi su totalno zaboravljeni i prete da ugroze bezbednost građana i zabrinjavajuće će što se nesposobna naprednjačka vlast u gradu prema mostovima odnosi kao u filmu „Ko to tamo peva?“.

Most u Donjoj Vrežini koji je zatvoren početkom marta 2019. godine, upravo zbog neodržavanja i nemara lokalne nesposobne vlasti, jer konstrukcija mosta je takva, da se često dešavalo da Nišava sa sobom donese drveće i otpad koji se zaguši ispod samog mosta i smanji protok vode.

Očigledan primer za to su 2015. i 2017. kada je skoro godinu dana stajao nanos, a gradska vlast se bavila nadležnostima, slanjem saopštenja, prebacivanjem lopte, bez preuzimanja konkretnih mera, čak su smatrali da most, koji spaja opštine Pantelej i Medijanu, nije potreban.

Sa obećanjima je nastavila i gradonačelnica, koja je izjavila početkom 2021. da su čak i sredstva obezbeđena i da će novi most biti izgrađen u 2022. godini. Do danas se apsolutno ništa nije desilo!

Već tri godine meštani Donje Vrežine i okolnih sela, do posla i grada koriste alternativni put, koji je duži dva kilometra u jednom pravcu i vrlo opasan za uključenje na Bulevar Medijana.

Prema izveštaju JP „Srbijavode“ usled nailaska velikih voda može doći do njegovog urušavanja, zatvaranja protoka reke, izlivanja Nišave i plavljenja puteva, imanja i kuća, te je neophodno njegovo rušenje.

Zato insistiramo da se HITNO pristupi urgentnom pribavljanju tehničke dokumentacije i neophodnih dozvola, da se zimski meseci iskoriste za sprovođenje tendera i da u narednoj godini meštani Donje Vrežine dobiju novi most, koji će biti izgrađen po najvišim bezbednosnim standardima.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content