kontakt@zajedno-moramo.rs

Uhapšeni članovi ZAJEDNO iz Novog Sada

Članovi ZAJEDNO iz Novog Sada prof. Radivoje Jovović, Isidora Čeleketić, Mladen Cvijetić i Srđan Đurić uhapšeni su večeras zato što su delili letke i ispisivali po trotoaru „Digni gard, odbrani grad“.

„Povodi za akciju su zločini koji se sprovode u Novom Sadu, počevši od urbicida do spomenika fašističkim zločincima. Da li se prošli i sadašnji zločinci moraju trpeti da bi Vučić i Orban razmenjivali ordenje? Naši mladi aktivisti neće biti zastrašeni interventnim kolima i hapšenjem, iako je to očigledna namera policije. Sloboda nema cenu! Advokat je na putu ka policijskoj stanici“, kaže kopredsednica ZAJEDNO prof. dr Biljana Stojković.

Nebojša Zelenović, narodni poslanik i kopredsednik stranke ZAJEDNO, osudio je večerašnje postupanje intevrentne policije.

„Osuđujemo večerašnje postupanje interventne jedinice MUPa Novi Sad koja po komandi SNS hapsi političke protivnike. Podržavamo Radivoja, Isidoru, Mladena i Srđana i sve naše aktiviste koji istrajavaju u borbi za pristojan i slobodan život. Izdržite, uz vas smo!“, poručuje Zelenović.

Pisanje po trotoaru NIJE KAŽNJIVO!

Naši aktivisti uhapšeni su baš zato što čuvaju fasade i čuvaju svoj grad. Nakon razbijanja vrata i nasilnog pokušaja upada u prostorije u Novom Sadu pre dve nedelje i batinjanja od strane plaćenika, ovo je nov orkestriran napad na naše aktiviste.

Zastrasiti nas ne mogu, odustati nećemo, već ćemo se boriti još jacč i svi ZAJEDNO!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content