kontakt@zajedno-moramo.rs

Tribinu opozicionih poslanika u Leskovcu nije moguće organizovati u javnim gradskim prostorima

Direktorka Centra za stručno usavršavanje u Leskovcu Anđela Kostić Minić je kasno sinoć otkazala prethodno dogovorenu upotrebu prostora za tribinu „Da li se Leskovac vidi iz Beograda?“ na kojoj će govoriti opozicioni poslanici. Jugpress kao organizator tribine je obavestio javnost da će razgovor ipak biti održan u petak od 19 časova u restoranu „Čaršija“ u ulici Bore Stankovića 37.

Iako je organizator tribine prethodno dogovorio korišćenje prostora ove javne ustanove, direktorka koja dolazi iz redova SNS-a je ipak naknadno odlučila da povuče gostoprimstvo i tako pokaže da u Leskovcu u prostorima u javnom vlasništvu nema mesta za glasove i mišljenja onih građana koji ne veruju samo vladajućoj većini.

Narodni poslanik stranke Zajedno iz Leskovca, Nebojša Cakić kaže da je ovo još jedan dokaz koliko je teško baviti se opozicionim radom u unutrašnjosti Srbije.

„Moram da priznam da do sada nije bilo problema pri organizovanju opozicionih skupova i da je ovo po prvi put da se na ovakav način pokušava sprečavanje opozicionog delovanja. Umesto da svima nama u gradu Leskovcu bude čast i zadovoljstovo da ugostimo tri predsednika Poslaničkih grupa u Skupštini Srbije i čoveka koji je bio drugi na poslednji predsedničkim izborima, i iskoristimo njihovo prisustvo da ih upoznamo sa problemima najnerazvijenijeg grad u Srbiji, lokalna vlast čini sve što može da spreči održavanje tribine“, rekao je Cakić.

Na tribini „Da li se Leskovac vidi iz Beograda?“, koja će ipak biti održana u petak u restoranu „Čaršija“, govoriće Nebojša Zelenović, kopredsednik stranke Zajedno, Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke, Robert Kozma iz Ne davimo Beograd / Zeleno – levi front i Zdravko Ponoš, predsednik poreta SRCE.

„Očigledan je veliki strah vladajuće oligarhije od istine koja će se ipak čuti u Leskovcu“, zaključuje Cakić.

Go To Top
Skip to content