kontakt@zajedno-moramo.rs

Stranka Zajedno traži hitnu rekonstrukciju Spomenika palim borcima u Drugom svetskom ratu

Spomenik žrtvama Drugog svetskog rata u selu Negrišori pre dva dana je srušen prilikom izgradnje deonice auto-puta kroz to selo, a ostaci spomenika su rasuti po putu. Stranka Zajedno zahteva da se ovaj simbol antifašističke borbe hitno rekonstruiše i vrati u prvobitno stanje jer je spomenik od istorijskog značaja za građane tog kraja i cele Srbije.

„Zahtevamo da se spomenik što pre rekonstruiše i da se ustanovi ko je odgovoran za ovaj sramotan čin. Naša kulturna baština, a naročito ona koja govori o stradanju ljudi sa ovih prostora u antifašističkoj borbi za slobodu i bolje društvo zaslužuju mnogo veću pažnju celog društva. Spomenici kao što je spomenik palim borcima Drugog svetskog rata u selu Negrišori simbolišu vrednosti za koje se i danas borimo a takvi simboli ne smeju nestajati pred bilo kakvim radovima i osionim izvođačima“, rekla je kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković.

Stojković se osvrnula i na zahtev ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića da se spomenik hitno rekonstruiše.

„Nastavićemo da pratimo dalja dešavanja vezana za ovaj spomenik i njegovu hitnu rekonstrukciju pošto ne možemo verovati Goranu Vesiću tokom čijeg mandata se ovakav sramotan čin i dogodio. Sudeći po Vesićevoj karijeri na čelnim pozicijama u Beogradu poznatiji je po rušenju nego obnovi i unapređenju kulturne i prirodne baštine“, zaključuje Stojković.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content