kontakt@zajedno-moramo.rs

Stranka Zajedno svim studentima i predstavnicima studentskih organizacija čestita Dan studenata

Dan studenata Beogradskog univerziteta 4. april, biće danas obeležen u znak sećanja na studenta Žarka Marinovića koji je stradao tokom studentskih demonstracija. Stranka Zajedno čestita svim studentima u Srbiji i predstavnicima studentskih organizacija Dan studenata.

Beogradski univerzitet danas proslavlja Dan studenata u znak sećanja na velike demonstracije koje su beogradski studenti organizovali 4. aprila 1936. godine, kada je tokom protesta ubijen Žarko Marinović, dvadesetpetogodišnji student prava.

Sa velikim poštovanjem se sećamo Žarka Marinovića, studenta prava, koji je ubijen na današnji dan 1936. godine. Žarko je stradao na protestu zbog loših uslova studiranja, braneći kolegu od napada nožem.

Danas se studenti kod nas nalaze u nezavidnom položaju. Sveopšti kvalitet njihovog života je ugrožen, od samog stanovanja, pa sve do kvaliteta obrazovanja koje im se pruža. Studenti i studentkinje moraju biti pokretači promena, potrebni su sebi i svojim kolegama, ali i čitavom društvu u vreme previranja u kom se nalazi Srbija danas.

Nadamo se da ćemo u skorijoj budućnosti izgraditi bolju državu koja će postaviti čvrste temelje za brigu i ulaganja u našu budućnost – u naše studente i studentkinje.

Go To Top
Skip to content