kontakt@zajedno-moramo.rs

Stranka Zajedno oštro osuđuje napad na LGBTQ+ mladića

Stranka Zajedno oštro osuđuje pokušaj ubistva mladića kao i svaki vid nasilja. Kopredsednica stranke Zajedno, Biljana Stojković će svojim prisustvom pružiti podršku protestu „Mržnja ubija“ koji je zakazan za 18 časova u parku Manjež.

Kopredsednik stranke Zajedno, Nebojša Zelenović, istakao je da loša vlast zanemaruje prava potlačenih, brani nasilnike iz svojih redova i demotiviše inistitucije da rade svoj posao.

Porast nasilja u društvu mora da se zaustavi. Institucije koje treba da štite građane očigledno već godinama ne rade svoj posao i to sve pod patronatom bivšeg ministra unutrašnjih poslova i sadašnjeg direktora BIA, Aleksandra Vulina, koji svojom desničarskom retorikom nije činio ništa da poboljša položaj manjinskih grupa u društvu.

Kopredsednica stranke Zajedno, Biljana Stojković će večeras svojim prisustvom na protestu pružiti podršku svim manjinskim grupama u borbi za osnovna ljudska prava.

U društvu mržnje najugroženije su manjinske grupe, kao što jesu pripadnici LGBTQ+ zajednice. Demokratičnost društva meri se zaštićenošću ugroženih građana. Mi ne živimo u demokratiji.
Napadi na LGBTQ+ aktiviste pokazuju dubinu naše propasti. Zato mi, koji želimo civilizvovanu i tolerantnu Srbiju, pokažimo solidarnost sa našim sugrađanima.

Večeras u 18 časova u parku Manjež.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content