kontakt@zajedno-moramo.rs

Stranka Zajedno najoštrije osuđuje targetiranje novinara Nove, N1 i Danas-a

Stranka Zajedno najoštrije osuđuje prikazivanje spota na televiziji Pink u kom se poziva na hapšenje novinara i urednika dnevnog lista „Danas“, portala Nova.rs, televizija Nova S i N1 zbog kritikovanja aktuelne vlasti kao i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Stranka Zajedno istakla je ozbiljnost targetiranja novinara jer spotovi ovakve prirode koji prikazuju novinare, novinarke i medijske kuće u negativnom kontekstu mogu dovesti do ozbiljnih posledica.

Smatramo da svi novinari i novinarke koji rade u javnom interesu moraju imati punu slobodu da obavljaju svoj posao, kao i garantovana radna prava koja takođe značajno doprinose osećaju sigurnosti.

Stranka Zajedno osuđuje zlonamerno etiketiranje i spominjanje novinara i novinarki koji su i proteklih godina imali veliki broj  pretnji zbog kojih su pojedini morali da napuste zemlju.

U spotu se takođe spominju i autori emisije „Mentalno razgibavanje“ i iznose isečci iz novina Nova i Danas-a, kao i delovi intervjua sa Bojanom Pajtićem i Zdravkom Ponošem.

Podsetimo, spot je prikazan na televiziji Pink dva dana nakon što je premijerka Ana Brnabić objavila da će u narednih 48 sati pokazati da je Vučić najčešće na naslovnim stranama dnevnika Danas i Nova, koje je nazvala tabloidima.

Go To Top
Skip to content