kontakt@zajedno-moramo.rs

Stranka Zajedno je formirala tri nova povereništva u Vojvodini

Stranka Zajedno se širi. Prethodne nedelje su formirana tri nova povereništva – u Kuli, Kikindi i Staroj Pazovi – pozivamo sve građane i građanke iz ovih opština koji žele da se bore za bolji život da nam se u pridruže u tome.

Poverenik stranke Zajedno za Kulu je Marko Bošnjak, odbornik u SO Kula koji je po struci mašinski tehničar. Bošnjak nije bio član niti jedne političke partije ranije, a na lokalnim izborima u Kuli 2021. godine bio je na listi Kritične mase kao nezavisni kandidat.

Gordana Perunović Fijat je po obrazovanju diplomirana pravnica sa položenim stručnim ispitim za rad u organima uprave i ona će biti poverenica stranke Zajedno u Kikindi. Perunović Fijat je diplomirala na Pravnom fakultetu u Novom Sadu 1983. godine, položila stručni ispit takođe u Novom Sadu u martu 1987. Ona je svoj radni vek provela u novinarstvu, radila je za lokalne novine Komuna, Kikindske novine i Kikindske i lokalni Radio Kikinda. Osnovala je dve prve ženske organizacije u Kikindi, Žensku alternativnu radionicu (ŽAR) i Centar za podršku ženama i prvi SOS telefon za podršku ženama i deci u situaciji nasilja, 2001. godine. Objavila četiri romana sa antiratnom tematikom. Preživela tri otkaza, jedan od SPS, jedan od DSS i jedan od SNS.

Poverenik za Staru Pazovu će biti Andrija Petrak, elektrotehničar energetike. Petrak je uzbunjivač, borac za radna i ljudska prava. U poslednje vreme je kako kaže osetio nefunkcionisanje većeg broja institucija na svojoj koži, zbog čea je čvrsto rešen da se bori za uređeno društvo. Do sada nije bio član nijedne stranke, i upravo zbog toga je veliki optimista po pitanju napredka društva.

Stranka Zajedno smatra da politika ne treba da se vodi u uskim krugovima nabeđenih elita, već od strane svih nas, rame uz rame sa komšijama, kolegama i sugrađanima na planini, na radnom mestu ili na ulici, reč na reč, svima vidljivo, u institucijama. Od mesne zajednice do Narodne skupštine, država treba da pripada građanima, i nikom drugom. Sigurni smo da novi ljudi u političkom životu mogu doneti i ovakve principe u razvoj našeg društva i političkog života u njemu.

Verujemo da udruživanje dobronamernih, pametnih i stručnih ljudi, aktivista iskazanih u borbi za socijalnu pravdu i ljudska i radna prava, za bolji i humaniji život u gradovima i selima, za čist vazduh, zemlju i vodu, može kreirati snažnu političku snagu koja će voditi borbu za bolji život.

Go To Top
Skip to content