kontakt@zajedno-moramo.rs

Stranka Zajedno je donela odluku o raspuštanju Gradskih odbora u Novom Sadu, Nišu i Povereništva u Pančevu.

Stranka Zajedno je donela odluku o raspuštanju Gradskih odbora u Novom Sadu, Nišu i Povereništva u Pančevu.

Podsećemo da je Zajedno odlučila da ne učestvuje na izborima koji su raspisani za 2. jun 2024. godine. To nisu izbori, već organizovani kriminalni poduhvat kojim se otima suvereno pravo građana da slobodno odluče o tome ko će vršiti javne poslove.

Ponavljamo da stranka ZAJEDNO čvrsto ostaje pri usaglašenoj odluci koalicije SPN, koalicije NADA i Proglasa, potpisanoj 9. marta, da je potrebno ispuniti minimum uslova da bi se izašlo na izbore i poslednjoj inicijativi ovih entiteta, da se u skladu sa predloženim Ustavnim zakonom, svi lokalni izbori održe na jesen, kako bi se mogle usvojiti i primeniti preporuke ODIHR-a.

Zajedno zahteva da NSRS usvoji Ustavni zakon, u tekstu koji je predložen jednoglasnom odlukom Proglasa i svake od stranaka koje čine koalicije SPN i NADA.

Kako su gorepomenuti Gradski odbori i Povereništvo doneli odluku da, protivno odluci stranke, izađu na predstojeće izbore, njihova politika je suštinski suprotna politici stranke u ovom ključnom pitanju. Poštujući pravo svakoga da ima svoje uverenje o tome kako je najcelishodnije boriti se za interese građana, Zajedno je odlukom o raspuštanju konstatovala da ne postoji mogućnost da Gradski odbori u Novom Sadu, Nišu i Povereništvo u Pančevu nastave svoju političku aktivnost u pravcu suprotnom od onog koji je stranka zauzela.

U narednom periodu ove odbore vodiće novoimenovi poverenici.

Pozivamo građane Srbije da uzmu sudbinu u svoje ruke i da mirnim otporom okončamo unutrašnju okupaciju koju svi zajedno trpimo.

Do pobede!

Go To Top
Skip to content