kontakt@zajedno-moramo.rs

Stojković: Vučić ne može da nas uguši, ne može da nas umiri

„Prevršilo je meru i bezvlašće i samovlašće i nasilje“, rekla je kopredsednica stranke Zajedno, Biljana Stojković, u izjavi za dnevne novine Danas.

Stojković je za Danas rekla da je nakon dva meseca protesta jasno da moramo nastaviti i ne smemo odustati: „Građani su na ulicama, nemaju nameru da se povuku i niko nema prava da proglasi obustavu ili pauzu protesta“.

„Tokom leta ćemo organizovati i šetnje i blokade i druge akcije koje će svima staviti do znanja da se ne predajemo – ni građani ni opozicija. Prevršilo je meru i bezvlašće i samovlašće i nasilje“, izjavila je Stojković.

Ona se osvrnula na prethodni protest „Srbija protiv nasilja“ i situaciju ispred televizije Pink.

Nabildovani ljudi ispred Pinka u crnim majicama, verovatno skupljeni iz okolnih teretana, nervozni od steroida i ko zna čega još, mogu braniti Mitrovića i Vučića još neko vreme, ali mislim da je mnogima sasvim vidljiv zalazak naprednjaka i raspadanje Vučićeve vlasti“, kaže Stojković.

Ona je rekla da vlast nema više trikova u rukavu, pa je i deljenje novca postalo deplasirano.

„Znate, kada koristite stalno iste trikove, uvek iste medijske mantre, konstantne prozivke i ksenofobiju, globalno korumpiranje građana helikopter novcima, polako se razvija rezistencija na manipulaciju i slabi učinak manipulatora“.

„Sa tim se Vučić trenutno suočava i ne pronalazi adekvatan odgovor na događaje tokom prethodna dva meseca. Izluđuju ga protesti koji se šire po Srbiji, pa svako može da ih vidi ispod svog prozora umesto da živi u naprednjačkom medijskom mraku. Ne može da nas uguši, ne može da nas umiri, samo može da nas blati i proziva. Ali ni to više nema efekata kakvih je nekada imalo“, zaključila je Stojković.

Go To Top
Skip to content