kontakt@zajedno-moramo.rs

Stojković: Postoje različiti vidovi građanske neposlušnosti i budite sigurni da ćemo ih isprobati sve

U intervjuu za bosanskohercegovački portal Buka, kopredsednica stranke Zajedno, Biljana Stojković, govorila je o aktuelnim protestima “Srbija protiv nasilja”, mogućnostima građanskog otpora i vezi stranaka i građana u borbi protiv režima.

“Situacija je prilično paradoksalna u ovom vremenu kada proteste organizuju opozicione političke stranke i izvode na ulice stotine hiljada ljudi, ali se okupljanja uvijaju u foliju isključivo građanskih protesta i izbegava se da na njima govore političari. Naravno da je svakom učesniku protesta jasno da promena mora biti urađena kroz politički rad, a ipak dominira ograđivanje od političkih partija. Predstoji nam ponovno građenje poverenja između stranaka i građana, kao najteži proces u ovom trenutku” – kaže Biljana Stojković.

U razgovoru za BUKA magazin Stojković napominje da bi medijske slobode oborile naprednjačku vlast i Aleksandra Vučića za samo nekoliko mjeseci.

“Kroz medije on je uspeo da izgradi sopstveni kult ličnosti, da zamaskira realnost i kreira virtuelnu stvarnost, da ubedi ljude kako je Srbija moćnija i bogatija nego ikada, da bez njega ne bi bilo ni plata ni penzija i da bi Srbija nestala s lica Zemlje pod nekim drugačijim vlastima” – kaže Biljana Stojković.

Kopredsednica stranke Zajedno se osvrnula i na budućnost protesta:

“Budućnost protesta je, po mom mišljenju, dobra. S obzirom da uspešno održavamo proteste i tokom letnjih meseci, da ih širimo po Srbiji, ne vidim načina da se sve ugasi na jesen kada ćemo svi ponovo biti suočeni sa svim teškim životnim okolnostima.”

Ceo intervju možete pročitati na ovom linku.

Go To Top
Skip to content