kontakt@zajedno-moramo.rs

Stojković: Opozicija je u protekla dva meseca zavredela poverenje građana

Kopredsednica stranke Zajedno, Biljana Stojković, juče je bila na protestu „Srbija protiv nasilja“ u Kragujevcu gde je za medije izjavila da opozicione stranke sve bolje sarađuju, svesne činjenice da je neophodno ukrupnjavanje opozicionog bloka, prenosi Glas Šumadije.

„Imali smo zajedničke tribine a sada ta saradnja postaje sve čvršća. Organizovaćemo zajedničke izvršne odbore u vezi sa protestima i budućim akcijama. Zadržavamo svoje identite, ali pokušavamo da napravimo jedno jezgro oko koga će se okupljati i druge stranke“, rekla je Stojković.

Ona je dodala da građani širom Srbije traže ukrupnjavanje i ujedinjavanje opozicije, jer misle da se ovo zlo drugačije ne može pobediti dok se mi ne okupimo i ne ujedinimo oko zajedničkog cilja – da oslobodimo državu od beznađa, od obespravljenosti građana i nefer izbora.

„Svi živimo u ubeđenju da Vučić nema većinu u Srbiji“, rekla je Stojković.

Ona smatra i da se opozicija u protekla dva meseca „zbližila sa građanima“ i zavredela njihovo poverenje.

„To poverenje se izgrađivalo tokom ovih protesta. Jako je važno da se poverenje građana povrati i da se razume da i u parlamentu i van parlamenta postoje ljudi koji hoće da zastupaju interese građana“, rekla je Stojković.

Dodala je da zagovara da „demokratija mora da bude direktnija“ nego što je bila do sada.

„Komunikacija sa građanima ne sme da se ograniči samo na predizborne kampanje, već da bude kontinuitet i na taj način mora da se ostvari poverenje i odgovornost političara prema građanima i obrnuto“, ocenila je Stojković.

Glas Šumadije

Go To Top
Skip to content