kontakt@zajedno-moramo.rs

Stojković: Nema mesta za bilo kakve kalkulacije

Prilikom glasanja za smenu ministra unutrašnjih poslova, Bratislava Gašića, deo opozicionih stranaka je izazvao sumnju u javnosti kritički nastrojenoj prema režimu Aleksandra Vučića. Stranke Nova DSS i Zavetnici nisu podržale smenu ministra što je za dnevni list Danas komentarisala kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković.

„Moj lični utisak, a delim ga sa dobrim delom proevropske opozicije, zaista jeste da su navedene desničarske stranke u intenzivnoj komunikaciji sa Vučićem i svoje delovanje u ogromnoj meri prilagođavaju toj činjenici, a nasuprot interesu građana“, rekla je Stojković.

Ona je rekla da podvlači crvenu liniju kod saradnje sa Vučićem, što joj je pored ideologije jako važno u političkom delovanju.

„U više navrata sam govorila o svom uverenju da ove stranke jesu tesno povezane sa SNS, na šta ukazuje i skupljanje potpisa za izbore prošle godine, a nadalje i odnos prema različitim temama. To je za mene nedopustivo, čak i bez obzira na ideološki momenat. Može to biti i stranka s druge strane političkog spektra, ja bih svakako bila protiv saradnje sa takvom organizacijom. Živimo u trenutku koji zahteva jasno i nedvosmisleno opredeljenje; nema mesta za bilo kakve kalkulacije“, kaže za Danas Stojković.

Go To Top
Skip to content