kontakt@zajedno-moramo.rs

Stigla podrška od evroparlamentarca pred današnji veliki protest Srbija protiv nasilja

U Beču je u toku veliki kongres Evropske zelene partije, na kome učestvuju i predstavnici iz Srbije, kopredsednica stranke Zajedno, Biljana Stojković i Kristina Milošević, internacionalni sekretar.

Pažnju na kongresu privukli su i masovni protesti protiv nasilja koji se već nedeljama održavaju u Beogradu. Danas je zakazan peti po redu protest Srbija protiv nasilja.

Tom prilikom su podršku protestu pružili evroparlamentarac i kopredsednik Evropske zelene partije Tomas Vajs i bivši poslanik danskog parlamenta i član Saveta Evropske zelene partije, Rasmus Nordkvist.

„Nasilje nikad nije rešenje, pogotovo nije političko rešenje. Promocija nasilja kroz medije u zemlji koja ima toliko oružja u isto vreme vodi ka tragedijama, kojima smo bili svedoci. Otarasite se oružja i zaustavite nasilje u javnom prostoru“, poručio je evroparlamentarac Tomas Vajs.

Bivši poslanik danskog parlamenta i član saveta Evropske zelene partije, Rasmus Nordkvist izrazio je svoju punu podršku narodu Srbije koje na ulici protestuju protiv nasilja. Dodao je da niko ne želi da vidi nasilje u školama i ulicama. „Potrebam nam je mir“, zakljucio je Nordkvist.

Nebojša Zelenović, kopredsednik stranke Zajedno i narodni poslanik zahvalio se kolegama iz Evrope na podršci. „Energija građana koja nam stiže sa ulica sa svakog protesta protiv nasilja je odlučujuća i ona može da pomogne da se u Srbiji zaista dese preko potrebne promene“, izjavio je Zelenović.

Go To Top
Skip to content