kontakt@zajedno-moramo.rs

Srbiji je potrebna Laura Koveši

Srbiju, gotovo na dnevnom nivou, potresaju afere u kojima se, kao vinovnici, razotrkivaju brojni javni funkcioneri, kao i nebrojene sumnje za zloupotrebu službenog položaja.

Firma od 100 dinara izvozi oružje noću, direktor policije kupuje stanove sebi i tastu za mlion i po evra, za trenutnog minista policije još uvek se ne zna kako mu je „tetka“ poslala novac iz Kanade, ministar odbrane osumnjičen za umešanost u aferi „Krušik“, razotkrivena najveća plantaža marihuane u ovom delu Evrope, uz sumnju da su u nju umešani funkcioneri i predstavnici službi bezbednosti, policajac, koji nosi najviše državno priznanje i koji je to razotkrio, podnosi dokaze da je stavljen na listu za odstrel, bivši predsednik republike ima divlji letnjikovac na Savskom nasipu, a komšije su mu direktori javnih preduzeća i kriminalci i rođaci gradonačelnika Šapića, ministar zdravlja nabavlja opremu bez tendera, radnici se tretiraju kao robovi u firmama stranih ali i domaćih “investitora”, korupcija, malverzacije, sumnja na umešanost u kriminal na svakom koraku, jedna afera pokriva se drugom, uz odgovor čoveka koji svakodnevno izlazi iz ustavnih okvira, koji je preuzeo ulogu i tužioca i sudije: Pa šta!

I osim građana i pojedinih objektivnih i slobodnih novinara niko od nadležnih da se zapita, kako neko sa platom manjom od 150 hiljada dinara ima nekretnine milionske vrednosti.

To je posao prvenstveno javne tužiteljke Zagorke Dolovac, čiji je lik već zaboravljen u javnosti, ali njeno ćutanje – nije zaboravljeno, niti će biti.

Umesto Zagorke Dolovac i drugih poniznih tužioca, Srbiji je potrebna tužilačka hrabrost, poput čuvene Laura Koveši, koja će pokrenuti procese za svaku od brojnih afera koje su se nanizale u poslednjih deset godina i odgovorne izvesti pred lice pravde. Ako su mogle komšije iz Rumunije, možemo i mi!

Stranka Zajedno će biti tu i podržati sve hrabre javne službenike koji se odvaže da rade u interesu građana, a ne u interesu kartela na vlasti.

Apelujemo na tužilaštvo i sudstvo, da ne zatvaraju oči pred aferama koje se nižu kao na traci, da otvore svoje fioke, izvade predmete i bez straka se odazovu svom časnom pozivu.

Samo na taj način moći ćemo da se oslobodimo iz kandži kriminalnih kartela, koji otimaju novac i urušavaju džravu i živote svih građana.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content