kontakt@zajedno-moramo.rs

Saopštenje povodom incidenta na početku Prve posebne sednice Narodne skupštine Republike Srbije

Na Prvoj posebnoj sednici Narodne skupštine Republike Srbije dogodio se incident u vezi sa mestima i rasporedom sedenja sa poslanicima iz koalicije NADA. Mesta su dogovorena i potvrđena na Konstitutivnoj sednici i taj raspored se poštuje do kraja skuptšinskog saziva.

Kao i svima ostalima, sednica na kojoj se govori o pitanju Kosova i Metohije nam je od velike važnosti, i normalno je da predstavnici jedne poslaničke grupe sede zajedno na svojim mestima.

Poslanici koalicije NADA, bez dogovora i odobrenja, zauzeli su proizvoljno pozicije i zauzeli mesta poslanicima naše grupe Moramo-Zajedno.

Predsedavajući Vladimir Orlić, iako mu je to obaveza, nije imao sluha niti želju da uvede red i ispoštuje utvrđen raspored sedenja, te su naši poslanici bili prinuđeni da stoje na sednici. 

Članovi poslaničkog kluba MORAMO- ZAJEDNO su danas, zbog važnosti teme o kojoj se raspravlja, ipak odlucili da pređu preko grubog kršenja odluke Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Narodne skupštine, kojom se organizuje rad na sednici.

Predsednik Skupstine je protivno članu 108. Poslovnika Narodne skupštine, odbio da održi red na sednici i obezbedi sprovođenje odluke nadležnog odbora.

Ovakav potez govori da je vlasti i njenim satelitima stalo do toga da unesu nered u Narodnu skupštinu i opstruiraju opoziciju kada se govori o jednoj od najvažnijih tema, ali to nas neće sputati da budemo glas građana i zastupamo njihove interese u najvišem predstavničkom domu.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content