kontakt@zajedno-moramo.rs

Reakcija Gradskog odbora stranke Zajedno Šabac povodom dodele ključeva grada Ani Brnabić

Šabac je oduvek poznat po tome što je grad mnogih prvina. Evo, tradiciju danas nastavljaju šabački naprednjaci koji nagradu Grada Šapca, za razliku od čitave Srbije, daju premijerki Ani Brnabić, a ne predsedniku lično.

Davali su oni njemu, dali bi i opet, ali je problem što predsednik od njih neće da uzme. Pa, zato na red dođe premijerka i tako Šabac opet pokaza svoju širinu i duhovitost.

Samo, ono što šabački naprednjaci nikako ne razumeju jeste to da im je ovogodišnja laureatkinja neko ko mesecima unazad etiketira po šund medijima slobodnomisleće građane, pisce i novinare, što joj ispade primarni deo premijerskog posla.

Šapčanima to nije smešno, niti duhovito. Do sada su navikli da Ključevi grada idu u sigurne ruke upravo ljudima koji su na meti verbalnih napada gospođe premijerke. Sećamo se svi sa najvećim ponosom gospodina Aleksandra Obradovića, gospođe Olje Bećković, pa gospodina Milana Jovanovića…

Neprirodno je i staviti ih u isti tekst, kao i kontekst, sa sadašnjim dobitnicima.

Ali, to je smer i pravac napredne Srbije u trenutku renesanse svega što je pogrešno i za ozbiljnu osobu uvredljivo. Naše živote možda najbolje prikazuje veliki i slobodni Andrić: “Dođu, tako, vremena, kada pamet zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!”

Go To Top
Skip to content