kontakt@zajedno-moramo.rs

Rasistički napadi i zastrašivanje Romskih aktivista u Leskovcu

Stranka Zajedno najoštrije osuđuje rasističke provokacije i zastrašivanje Romskih aktivista i zajednice u Leskovcu.

U naselju Grdelica neposredno pored kuće u kojoj živi Nenad Kostić koji je kandidat za gradskog odbornika u Leskovcu na listi „NARODNI POKRET SRBIJE – Miroslav Aleksić – Za Leskovac ZAJEDNO – dr Nenad Zdravković“ iscrtani su nacistički simboli (kukasti krstevi) i poruka „Smrt ciganima“.

Kostić je najviše rangirani pripadnik romske zajednice na izbornim listama u Leskovcu, a ovaj napad se dogodio u noći između subote i nedelje dok se u Leskovcu održavala tribina u organizaciji koalicije „Srbija protiv nasilja“, a u mestu Grdelica u Domu kulture konvencija Srpske napredne stranke.

Slični incidenti su se već dešavali, a policija nikada nije utvrdila ko su počinioci. Kako se približavaju izbori učestalost sličnih napada se povećava a njihovo nerešavanje pokazuje koliko je nasilje rašireno u našem društvu a vlast nema nameru da rešava ove probleme. Takvo zastrašivanje i iživljavanje nad onima koji su spremni da se bore za promene u našem društvu i normalan život je upravo ono što odgovara režimu kako bi sprečio bilo kakve promene i očuvao status kvo.

Pozivamo sve građane Leskovca i cele Srbije da budu solidarni sa našim sugrađanima Romima i da ne dozvole da se našim ulicama šire poruke i simboli onih mračnih sila koje smo kao narod već jednom porazili.

17. decembar je prilika da sklonimo vlast koja ostaje nema na rasizam i nasilje na našim ulicama i nad našim sugrađanima. Pozivamo vas da glasate za listu „NARODNI POKRET SRBIJE – Miroslav Aleksić – Za Leskovac ZAJEDNO – dr Nenad Zdravković“ pod rednim brojem 4 na lokalnim izborima u Leskovcu, a na parlamentarnoj listi za koaliciju „Srbija protiv nasilja“ pod rednim brojem 7.

Go To Top