kontakt@zajedno-moramo.rs

Prva moderna ne-liderska stranka u Srbiji – ZAJEDNO!

Članice koalicije MORAMO – Otvorena građanska platforma AKCIJA, Ekološki ustanak, Skupština slobodne Srbije i stranka Zajedno za Srbiju ujedinile su se u modernu političku organizacijiu: ZAJEDNO!

Ovom procesu ujedinjavanja priključiće se i drugi članovi koalicije, ali i nove organizacije i prijatelji.

Nakon izbornih izazova, članovi koalicije MORAMO  napravili su snažnu zeleno-levu političku organizaciju, koja je moderna i polivalentna, koja se funkcionalno razlikuje od svih dosadašnjih tradicionalnih stranaka u Srbiji.

Otvorena građanska platforma Akcija, koja broji 30tak organizacija širom Srbije postaje stožer tj. kičma buduće jedinstvene organizacije.

Za razliku od vertikalno orjentisanih liderskih struktura, ova organizacije će imati i horizontalno umrežena aktivistička udruženja i lokalne organizaije u aktivističko krilo stranke, kao i druga krila koja će snažno zastupati leve politike, insistirati na borbi za radnička prava i socijalnu pravdu ali i snažne resorne/savetodavne odbore u kojima se nalaze najeminentniji stručnjaci i profesionalci iz svojih oblasti.

Insistiraće se i na unutrašnjoj demokratiji ali i na instituciji predizbora.

To je demokratski model savremenih zelenih stranaka u Evropi po kome će kandidati za poslanike, gradonačelnike i druge funkcije prvo morati proći proces predizbora, tj da ih članovi ali i građani uopšte izaberu za kandidate za određene funkcije. Prekinuće se sa dosadašnjom praksom tajnog i interesog izbora kandidata.

Ovo društvo treba najbolje ljude na najodgovornija mesta.

ZAJEDNO! će postati okosnica daljeg okupljanja svih zdravih i demokratskih snaga da bi se zaustavilo uništenje našeg društva i naše prirode. Želimo prekinuti proces podela i razdora, jer verujemo da je ovom društvu koje nestaje neophodan upravo suprotan proces – združivanje i okupljanje svih slobodarskih snaga, mesto okupljanja svih posvećenih ljudi i hrabrih pojedinaca koji žele pomoći da ova zemlja bude slobodna i zdrava, i da zajedno sa drugim evropskim nacijama radi na stvaranju slobodne, zelene i prosperitetne Evrope.

Kao što smo u kampanji govorili: MORAMO ZAJEDNO! i MORAMO drugačije.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content