kontakt@zajedno-moramo.rs

Zelenović: Da seljak ponovo postane gazda

Otvoreno pismo Nebojše Zelenovića poljoprivrednicima

Dragi poljoprivrednici, moguće je živeti dostojanstveno od poljoprivrede, dobro zarađivati, imati otvoreno tržište, hraniti čitavu našu zemlju, koristiti najmodernije tehnologije, ne grcati u dugovima.

MOGUĆE JE!

Dobro znate kakav potencijal imamo da postanemo prava sila u poljoprivredi i proizvodnji hrane. Nažalost, odlazeća, nesposobna vlast, za vas nema sluha. Smanjuje vam subvencije, zabranjuje izvoz, otkupljuje vaše proizvode po sramotnim cenama, tera vas u družničko ropstvo.

MORAMO to da promenimo!

SADA je pravi trenutak za velika ulaganja u poljoprivredu i veliku agrarnu politiku. Hrana mnogo košta, a mi možemo mnogo da je proizvedemo.

Politička organizacija ZAJEDNO ima jasan plan kako da zajedno sa vama, poljoprivrednicima, podignemo proizvodnju hrane.

Svi poljoprivrednici dobiće subvencije od 200 evra po hektaru, za početak. Gorivo i đubrivo neće biti luksuz! Ukinućemo akize i smanjiti cenu goriva za poljoprivrednike, i tako obezbediti gorivo, đubrivo i najbolje seme u pola cene. Svakome od vas biće dostupan agronom i veterinar, kako biste uz savetovanje i podršku države duplirali svoje prinose, a time i zaradu.

Sprovešćemo struju i vodu do svakog sela i atara, kako biste mogli da navodnjavate svoje njive. Obezbedićemo 50% bespovratnih sredstava za sve investicije u poljoprivredi i poljoprivredne kredite sa kamatom od 1%, kao i sredstva za zaštitu bilja u pola cene.

Moramo, da biste mogli da živite dostojanstveno od svog rada i na svojoj zemlji.

Ulazak u Evropsku uniju i veliki dogovor sa Zapadom otvoriće vam evropsko tržište, koje je ogromno. To je put da brzo dostignemo subvencije kakve imaju poljoprivrednici u EU – 1.500 evra po hektaru.

ZAJEDNO sa vama, časnim ljudima, koji hrane naše građane, pozlatićemo Srbiju pšenicom i kukuruzom i zacrveneti je jagodama, paradajzom i malinama.

Bićemo zemlja koja će ponosno moći da kaže – MI SMO POLJOPRIVREDNA SILA U EVROPI!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content