kontakt@zajedno-moramo.rs

Poptisan sporazum o priključivanju između Zajedno i Solidarnosti

Danas je u Medija centru u Beogradu potpisan sporazum o priključivanju između stranke Zajedno i političke platforme ,,Solidarnost’’. Potpisivanju su prisustvovali kopredsednik stranke Zajedno i narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta, kopredsednica stranke Zajedno prof. Biljana Stojković, portparol političke platforme Solidarnost Miloš Baković Jadžić i  portparolka političke platforme Solidarnost Melanija Lojpur.

Kopredsednik stranke Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio da će ih biti sve više i da ako opozicija stvarno želi da se nešto menja ne postoji drugi izbor i drugi način nego da budu zajedno.

,,Ovo je ujedno i poziv svima da se priključe! Da se više ne dele, nego da se sabiramo, da se ne oduzimamo i to je jedino što opozicija treba da radi. To je jedino što je opozicijin zadatak, a to je da se ujedini i da traži izbore u Beogradu i da srušimo ovu vlast’’, izjavio je Jovanović u svom obraćanju i pozvao sve da učestvuju i u predizborima, koje od decembra organizuje stranka Zajedno po prvi put u srpskoj političkoj istoriji. Jovanović je pozvao i ostatak opozicije da sednu za isti sto i da se dogovore da sruše vlast u Beogradu, a potom u celoj zemlji i da, kako je dodao Jovanović, smene ovaj zločinački režim.

Portparolka Solidarnosti Melanija Lojpur rekla je da ovo udruživanje nije nikakav oblik kratkoročnog političkog udruživanja niti udruživanja radi nekih kratkoročnih političkih ciljeva.

,,Neophodno je osim promene ekonomskog modela raditi i na promovisanju toga da radnici moraju biti u središtu radnog prava. Nažalost, svedoci smo da su radna prava radnika tokom poslednjih 20 godina degradirana. Svaki rad treba da bude pod kategorijom radnog odnosa, a akcentovali smo i mogućnost skraćenja radnog vremena’’, navela je Lojpur kao neke od tema na kojima će raditi.

Prisutnima se obratila prof. Biljana Stojković i zahvalila na interesovanju za temu koja je, kako kaže, možda najvažnija u ovom trenutku – udruživanje političkih aktera.

Ovim udruživanjem, kako navodi prof. Stojković, žele da naglase da najviše žele da se bave upravo običnim čovekom

,,A svi obični ljudi, kakvi smo i mi, osećamo ovo vreme i ovu vlast na svojoj koži. Mislimo da je to ključno pitanje: kako ko živi i šta mu je potrebno da bi udobno živeo? Želimo da se uhvatimo u koštac sa tim pitanjima i to nam je osnovna stvar i upravo ovo zajednoštvo koje mi danas pravimo jeste zajedništvo oko pitanja života svakog pojedinca i, naravno, život nas kao kolektiva, kao civilizacijskog entiteta kojim treba da vladju i etničke norme, razumevanje i tolerancija’’, navela je Stojković.

Portparol Solidarnosti Miloš Baković Jadžić izjavio je da samo svi zajedno možemo i moramo promeniti katastrofalno stanje u našoj zemlji kako bismo svi mogli da živimo od svog rada pristojno, dostojanstveno i kako bi uopšte mogli da ostanemo u našoj Srbiji.

,,Činjenica je da živimo u društvu, ne čak primarno u društvu siromaštva, nego u društvu ogromnih nejednakosti. Socijalne nejednakosti u Srbiji su možda i najveće u Evropi – sva ekonomska, politička i medijska moć skoncentrisana je u rukama jednog uskog sloja novih elita, u pravom smislu reči – jedne tajkunske oligarhije’’, izjavio je Baković Jadžić.

Go To Top
Skip to content