kontakt@zajedno-moramo.rs

Pokrajinski odbor Zajedno: SNS unižava one koji su dali živote braneći Vojvodinu i Srbiju od fašizma

Vojvođanski odbor stranke Zajedno najoštrije  osuđuje sramnu odluku o promeni 44 naziva ulica sa, između ostalih, imenima narodnih heroja u Novom Kneževcu, koja se desila krajem juna ove godine.

Budući da su naprednjaci i njihov šef još ranije samoinicijativno menjali ime Bulevara Zorana Đinđića u ime osuđenog ratnog zločinca, ovakve odluke smatramo sasvim očekivanim, te ovom prilikom postavljamo pitanje vojvođanskim naprednjacima: Zašto vam smetaju ulice sa imenima onih koji su dali živote u borbi protiv fašizma?

„Višedecenijsko trovanje građanki i građana nacionalističkim idejama i ideologijama dovelo je do toga da se uloge zamenjuju. Pravi heroji i oslobodioci sada su krvnici, brišu se iz istorije da bi njihovo mesto zauzeli oni stvarni zločinci. Što je apsurdno i nedopustivo“, Izjavio je sekretar Vojvođanskog odbora Zajedno, Srđan Đurić

Posle pokušaja podizanja spomenika Nevinim žrtvama 1944/45. u Novom Sadu, gde su se na spisku nevinih žrtava našli i fašisti koji su počinioci Novosadske racije, ovu odluku smatramo novim pokušajem unižavanja onih koji su dali živote braneći našu Vojvodinu i Srbiju od fašizma i svog zla koje je ono donelo sa sobom.

Go To Top
Skip to content