kontakt@zajedno-moramo.rs

Pismo stranke Zajedno generalnom direktoru RTS-a Draganu Bujoševiću

Poštovani gospodine Bujoševiću,

Tražimo od Vas da obavestite javnost da je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić vlasnik vile u Trstu i da je ovo zdanje platio 820.000 evra. Šapić je vilu kupio 2018. godine, u vreme kada je bio predsednik opštine Novi Beograd, a o tome su javnost  obavestili BIRN i Vreme. Gradonačelnik je ovu imovinu, po zakonu, trebalo da prijavi Agenciji za sprečavanje korupcije, što on nije uradio. Mnogo je razloga da Šapić bude smenjen, ali sada je Dara prevršila svaku meru.

Stranka Zajedno traži njegovo hitno razrešenje sa mesta gradonačelnika glavnog grada, kao i izbore u Beogradu na proleće.

Neverovatno je da javni medijski servis nije obavestio javnost o ovom skandalu, odmah pošto su ugledni mediji BIRN i Vreme objavili tu vest.

Kako to da je Šapić od plate predsednika opštine uspeo da priušti vilu u Trstu? Kako to da gradonačelnik Beograda ima prebivalište u Trstu? Da li je gradonačelnik Beograda prao novac? Da li je gradonačelnik Beograda utajio porez u Italiji?

Pravo je javnosti da bude obaveštena o svemu ovome, a dužnost javnog servisa je da ovakva saznanja javnosti saopšti.

Time što RTS nije preneo ovu vest ponovo potvrđuje davno znanu činjenicu da u Srbiji javni servis ne postoji! Ne postoji, a plaćamo ga!

Građani, gospodine Bujoševiću, očekuju da od javnog servisa dobiju uslugu za koju svakoga meseca plaćaju pretplatu i to uz račun za električnu struju!

Pozivamo Vas da poštujete građane i građanke Srbije, svoje zakonske obaveze i novinarstvo kao struku.

Jer, kako ste nekada govorili, nije srpski ćutati.

Stranka Zajedno

Januar 2023. godine

Beograd

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content