kontakt@zajedno-moramo.rs

Osuđujemo pritiske na novinare i izrežirane proteste ispred redakcije televizije N1

Osuđujemo pritiske na novinare i izrežirane proteste ispred redakcije televizije N1 u Beogradu. Svi mediji i novinari i novinarke koji rade u javnom interesu moraju biti zaštićeni a njihova sloboda rada i izražavanja ne smeju biti dovođeni u pitanje.

„Vlast nedeljama pokušava da napravi spin i za promociju nasilja, mržnje i podela u društvu optuži one medije koji rade u javnom interesu i koji se ne libe da jasno govore o problemima u našem društvu koji su kulminirali u tragedijama koje su nas zadesile“, rekao je narodni poslanik Nikola Nešić iz stranke Zajedno.

On smatra da je sinoćni protest ekstremističkih grupa ispred N1 isceniran od strane vlasti i da je nedopustivo da se na taj način vrši pritisak na rad slobodnih medija.

„To je upravo nasilje protiv koga se građani bore na ulicama. Zato je važno da podržimo rad ove televizije i stanemo u zaštitu slobodi medijima i rada novinara i novinarki u javnom interesu“, rekao je Nešić.

„Zahtevi protesta su jasni i vlast to ne može promeniti svojim bezočnim napadima na nezavinsne medije. Građani traže smene u REM-u koji ništa nije učinio kako bi sankcionisao one medije koji promovišu nasilje. Traži se i oduzimanje nacionalnih frekvencija Pinku i Hepiju i smene u RTS-u i ukidanje tabloida koji promovišu nasilje i mržnju – to bi vodilo ka otvaranju prostora za normalniji medijski prostor i život u našoj zemlji“, izjavio je Nešić.

Go To Top
Skip to content