kontakt@zajedno-moramo.rs

Osnovan odbor stranke Zajedno u Novom Sadu

Sinoć je svečano osnovan gradski odbor Zajedno! za Novi Sad, predstavljeno je rukovodstvo i najavljeni prvi predizbori u glavnom gradu Vojvodine.

Profesorka Mariju Vasić i doc. dr Radivoje Jovović su izabrani za kopredsednicu i kopredsednika odbora dok je Bojan Terzić stupio na mesto potpredsednika. Delegati su još izabrali i Mladena Cvijetića za političkog sekretara odbora, Aleksandra Maksimovića za predsednika Izvršnog odbora i Srđana Đurića za predsednika Saveta omladine.

Naše vrednosti i planove za novi sad smo iskazali i kroz usvajanje „Manifesta Zajedno! Za Novi Sad“.

„Mi, novosadski osnivači stranke ZAJEDNO!, udružili smo se u solidarnu političku snagu u želji da izgradimo zajednicu jednakosti, ravnopravnosti, socijalne pravde i slobode, u kojoj će svi radnici i radnice, građanke i građani, živeti dostojanstveno od svog rada, biti u mogućnosti da iskazuju i čine svoje izbore i različitosti, a priroda i životna sredina biti unapređivani i uvažavani kao neodvojivo tle zdravog života i zdravog društva“, stoji u saopštenju novosnovanog odbora.

Nakon izbora punog sastava rukovodstva i usvajanja Manifesta predstavljeni su i prvi predizbori u istoriji Novog Sada, na kojima će građani, a ne stranački šefovi, moći da biraju kandidate za izbornu listu.

Biramo kandidate, biramo Zajedno!

Go To Top
Skip to content