kontakt@zajedno-moramo.rs

Nešić: Zajedno, solidarni, možemo da vratimo Kragujevcu stari sjaj

Veliki protest „Srbija protiv nasilja“ će ovog petka, 13. oktobra, sa početkom u 18 časova, biti održan u Kragujevcu u pešačkoj zoni kod Krsta. Protest se održava pod nazivom „Dogovor za pobedu“, a jedan od govornika će biti i narodni poslanik i gradski odbornik iz stranke Zajedno Nikola Nešić koji veruje da zajedno, solidarni, možemo da vratimo Kragujevcu stari sjaj.

„Kragujevčani imaju puno razloga za protest i smenu ove vlasti“, kaže Nešić koji podseća na samo neke od problema na koje su on i stranka Zajedno ukazivali.

„Najvećem delu grada je ugroženo vodosnabdevanje iz jezera Gruža a gradska vlast gotovo ništa ne radi kako bi se rešio ovaj problem. Gradskim apotekama preti privatizacija i gašenje čime bi posebno bili pogođeni ljudi u selima i prigradskim naseljima. Javni novac se razbacuje za sulude rekonstrukcije koje nisu sposobni da dovedu do kraja – posekli su drveće staro sto godina a onda kupili sadnice za 70.000 evra. Uzeli su kredite za te rekonstrukcije koje nisu završili pa sada svi plaćamo penale bankama zbog toga. A oni koji pune taj budžet – radnici, su obespravljeni – veliki broj njih radi u javnim preduzećima na privremenim ugovorima bez ikakvih prava i predstavljaju lak plen za iživljavanje SNS-a“, rekao je Nešić.

On je uveren da „možemo i moramo mnogo bolje“.

„Na prvom mestu treba da nam bude zdravlje, zdrava voda, zdrav vazduh, da svi imamo platu za život. I sve se može kada se novac iz gradske kase usmeri na potrebe građana i kada prestane da se krade. Verujem da samo zajedno, solidarni, možemo da vratimo Kragujevcu stari sjaj“, zaključio je Nešić koji je pozvao sve ljude da se pridruže protestu u petak.

Pored poslanika iz stranke Zajedno na protestu u Kragujevcu će govoriti i Radomir Lazović – ZLF, Dalibor Jekić – SSP, Pavle Grbović – PSG, dr Predrag Delić – NPS, Ivan Dubljanin – DS i Aleksandar Jovanović Ćuta – Ekološki ustanak.

Pre samog protesta, od 17h stranka Zajedno će sa drugim strankama organizovati štandove na kojima će sa građanima razgovarati lideri opozicionih stranaka.

Go To Top
Skip to content