kontakt@zajedno-moramo.rs

Nebojša Cakić narodni poslanik u proteklom sazivu žrtva je naprednjačkog progona

Cakića ne žele da vrate na radno mesto na kome radi kao jedini diplomirani pravnik sa položenim pravosudnim ispitom, te ga iz Leskovca raspoređuju na novo radno mesto u Bojnik. Više je nego jasno da je reč o progonu političkog neistomišljenika koji sprovodi vladajuća SNS nad članom stranke Zajedno, koja je istinska opozicija vladajućem režimu u prestonici Jablaničkog okruga. Cakić se nakon višegodišnje borbe u odborničkoj klupi u Leskovcu, istakao i u republičkom parlamentu brojnim nastupima u kojima je ukazivao, kako na probleme sa kojima se suočavaju stanovnici juga Srbije, tako i na koruptivne i kriminalne radnje kojima se razara jug države.

,,Pritisci su uvek postojali, ali se nije išlo baš ovako daleko. Verujem da smo bili konstruktivna opozicija i ušli u lokalni parlament, da do svega ovoga ne bi došlo, ali ja nisam kalkulant i ne trgujem voljom naroda. Borim se protiv trgovaca i prevaranata i zato je moje radno mesto dovedeno u pitanje. Ovde je reč o političkom progonu i borbi za elementarno pravo svakog čoveka da ima slobodu mišljenja i izražavanja. Borbom da sačuvam svoje radno mesto, ja se zapravo borim sa slobodu mišljenja, delovanja i govora” izjavio je Cakić.

Velika krađa i nezapamćena izborna prevara uznemirujuće deluje na predstavnike vladajuće stranke koji na sve načine pokušavaju da uguše svaki vid opozicionog delovanja širom Srbije.

„Nastavljam borbu za pravdu i pravo svakog čoveka da živi i radi slobodno. Nema odustajanja, ovo je borba u kojoj nema kalkulacije, mora da pobedi sloboda mišljenja i javnog delovanja” dodaje Cakić.

Go To Top
Skip to content