kontakt@zajedno-moramo.rs

Naprednjaci beže od javne rasprave oko Rio Tinta u Loznici, jer ne smeju da pogledaju građane u oči

Aleksandar Jovanović Ćuta, predsednik Odbora za zaštitu životne sredine, zakazao je sednicu Odbora za 25. novembar u Loznici, a prisustvo su potvrdili mnogi profesori, ekolozi, aktivisti i organizacije, kao i ministarka Vujović. Sada, članovi Odbora iz Srpske napredne stranke, jeftinim mahinacijama, pokušavaju da pobegnu od odgovornosti i izjašnjavanja pred građanima da li su za ili protiv projekta „Jadar“ i Rio Tinta!

Članovi Odbora za zaštitu životne sredine iz redova SNS skupštinske većine pokušavaju da zakažu sednicu Odbora u Beogradu, iako ju je još pre tri dana zakazao Aleksandar Jovanović Ćuta, predsednik Odbora, za 25. novembar u Loznici, na mestu planiranog rudnika Rio Tinto.

Očigledno je da naprednjački funkcioneri ne smeju da stanu pred građane, te pribegavaju šibicarskim trikovima, kako bi pobegli od odgovornosti i pokušali da obesmisle rad institucija koje postoje u korist građana Srbije.

Naravno, razlog za ovaj “veleSNSobrt” je lokacija, jer im se ne ide u Loznicu, odnosno ne izlazi iz ambijenta skupštinskih zidova gde se osećaju najsigurnije, pošto znaju sve izlaze za hitno napuštanje i ne smeju da se sretnu sa stanovnicima Jadra koje projekat Rio Tinto ugrožava. Ne smeju da se relociraju sa omiljene lokacije da bi raspravljali o relokaciji stanovništva sa vekovnih, odnosno generacijskih, ognjišta.

Aleksandar Jovanović Ćuta je poručio da će sednica biti održana u Loznici, kako je i zakazano. Poziv su dobili i potvrdili kako profesori, organizacije civilnog društva, tako i lokalni aktvisti i clanovi SEOS-a. Vreme je da pogledaju u oči ljude koji brane svoja ognjišta i kućne pragove. Nema više bežanja!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.
Go To Top
Skip to content