kontakt@zajedno-moramo.rs

Nakon 20 godina potpisan sporazum o saradnji dela opozicionih stranaka i organizacija u Jagodini

U ponedeljak, 31. jula je nakon 20 godina u Jagodini potpisan sporazum o saradnji između opozicionih stranaka i organizacija.  Sporazum obavezuje potpisnike da ni na koji način neće sarađivati sa vladajućim strankama, kao ni sa bilo kojim pripadajućim političkim satelitom.

Potpisnici sporazuma su stranka Zajedno, Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Novo lice Srbije i grupa građana Za demokratsku Jagodinu.

Ovaj sporazum obavezuje potpisnike na međusobni dijalog i saradnju u smislu međusobnog uvažavanja i političkog nenapadanja. “Podeljeni ne možemo da se suprotstavimo koruptivnom režimu, koji ne brine o državi i gradu, vec isključivo o profitu”, tvrde potpisnici. Oni kažu da se vlast i njeni sateliti najčesće pozivaju na lažni patriotizam, umesto da se angažuju na rešavanju sistemskih problema i stvarnih problema građanki i građana, koristeći govor mržnje i podele.

“Sarađivaćemo i na način da se u javni život vrati etika, tolerancija, razumevanje, solidarnost, da se smanji ogromna nejednakost među stanovništvom”, tvrde oni.

“U medijima i javnosti podstiču se nasilje i revanšizam, govor mržnje i targetiranje. Sve više građana odlazi odavde, stoga je neophodno da se borimo zajedničkim snagama.”, navode potpisnici sporazuma.

Poziv za saradnju upućen je i svim ostalim opozicionim strankama u Jagodini, a ostaće otvoren i nadalje za sve politički bliske opcije.

“Ovim putem pozivamo sve građanke i građane da nam se pridruže u ovoj borbi, jer nema ko drugi osim nas samih. Ne čekajmo da se promene dese same od sebe, jer neće”, poručili su predstavnici opozicije u Jagodini.

Pozvali su sve da se pridruže protestima “Srbija protiv nasilja”, koji se svakog petka u 19 časova održavaju u centru Jagodine.

 

 

Go To Top
Skip to content