kontakt@zajedno-moramo.rs

Miketić: Živimo epidemiju nasilja – hitno izabrati profesionalnog direktora policije a smeniti Gašića

U Srbiji živimo epidemiju naslilja. Nakon nemislivih tragedija u maju, zbog katastrofalnog upravljanja krizom, u našem društvu je došlo do ekspanzije nasilnog ponašanja i nasilja uopšte bez izgleda da će se skoro zaustaviti, saopštio je narodni poslanik iz stranke Zajedno Đorđe Miketić.

Porast broja femcida, nasilja u porodici, nasilja na ulici je postalo nepodnošljivo za jedno društvo a svakodnevne pristiže još vesti o ubistvima i oružanim obračunima. Ovakva epidemija nasilja razara mogućnost normalnog života jer građani se ne osećaju bezbedno u spostvenoj državi, u sopstvenom gradu pa čak i školi.

Sve se ovo dešava dok srpska policija nema svog direktora, još od 2021 godine, kada je direktor Rebić poslat na odmor a potom u penziju. Od tada ministar Gašić podriva izbor profesionalnog direktora policije jer bi mu profesionalni policajac svakako smetao u selektivnom primenjivanju zakona i pružanju zaštite kriminalcima iz režima.

Uktatko da se podsetimo šta je do sada, partijski policajac Gašić učinio za svoj kartel na vlasti: dopušta lov na policajce Milenkovića i Mitića koji su otkrili Jovanjicu, Šapićev snimak pretnji vlasnici restorana i njenoj deci drži u fioci od decembra, šiti Vučićevog kuma Nikolu Petrovića i kumića Uroša Panića, zbog koga je čak inzuđeno i lažno priznanje da je neko drugi divljao “Lamburginijem”, podsmeva se građanima da ne može utvrditi ko je čitao spisak sa imenima dece za odstrel ubice iz Ribnikara, neprocesuiranje policajaca koji su zataškavali prijave protiv ubice iz Mladenovca, laganje o ubicama Olivera Ivanovića i to u Narodnoj skupšitni, batinjanje novosadskih aktivista ispred gradske skupštine i tako redom, dugačak je trag njegovog beščašća.

Srpskom društvu je hitno potreban profesionalni direktor/ka izabran na konkursu po svojoj stručnosti, posvećenosti poslu i hrabrosti da radi po zakonu a ne nagovoru nekog “odozgo”. I naravno hitna smena partijskog kerbera, ministra Gašića koji svojom prvženošću krimi-režimu ponižava poštene policijce, ugrožava bezbednost svih građana i ruši pravni poredak države Srbije.

Go To Top
Skip to content